8 de maig de 2022

La creueta a la Declaració de la Renda

Coincidint amb el període de presentació de la declaració de la Renda, l’Església llança una campanya per informar sobre el significat que té marcar amb una X la casella de l’Església catòlica, i la d’altres activitats interès social, en la declaració de cada contribuent.

A la pàgina 2 de la Declaració de la Renda hi ha un apartat en què podem decidir donar a l’Església catòlica un 0,7% del que paguem (casella 105), i un altre per assignar un altre 0,7% a “altres finalitats socials” (casella 106). Des de l’Església animem a marcar també la casella d’altres finalitats socials.

– Marcar la X de l’Església és una decisió lliure que no perjudica ningú i no té cap cost, perquè ni et cobren més ni et tornen menys. És un exercici de democràcia fiscal.

– Es poden marcar simultàniament les caselles de l’Església catòlica i altres finalitats d’interès social.

– És de les poques coses que podem decidir sobre els nostres impostos. És a dir, si la deixem en blanc, l’Estat és qui decideix per nosaltres sobre aquesta petita quantitat.

A més, darrere de cada X a la casella de l’Església, hi ha una història, persones amb noms, cognoms i cares concretes que han trobat una mà estesa quan les seves vides estaven trencades o a punt d’esclatar.

Els continguts més detallats d’aquesta campanya es poden conèixer a través del Full Dominical extra que es va publicar diumenge 24 d’abril, a les revistes que trobareu a les tauletes de les esglésies,  i també al web www.portantos.es, on es poden aprofundir amb material audiovisual els diversos testimonis i les activitats que l’Església realitza amb les aportacions de l’assignació tributària.

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Unció dels malalts. Anunciem amb temps que la celebració comunitària de la Unció dels malalts aquest any tindrà lloc el diumenge 29 de maig a les 10:45h a l’església de la Mare de Déu de Montserrat. Properament donarem més informació i la manera d’apuntar-se.

Primeres comunions. Aquesta setmana hem celebrat els Baptismes dels infants en edat catequètica, i la setmana vinent comencem la celebració de les primeres comunions. Aquest any seran 77 els infants que s’han preparat en la catequesi i que combregaran per primera vegada durant aquesta Pasqua. Les celebracions en grup seran els diumenges a les 12h i a les 13:15h a la basílica de Santa Maria, entre el 15 de maig i el 12 de juny. Els felicitem de tot cor, a ells i a les seves famílies, alhora que els animem a continuar participant de l’Eucaristia i de les activitats de la parròquia.

Descarregar (PDF, 313KB)

Desplaçament en cotxes particulars, però també hi haurà un autocar gratuït que sortirà de la plaça Penedès (els interessats heu de reservar plaça fins el dimecres 11).

Aquest dia se suprimeix la missa de les 20h a Fàtima

CALENDARI  I  AGENDA

Diumenge 8 de maig. Diumenge IV de Pasqua. Jornada mundial de pregària per les vocacions.

Dimarts 10. Sant Joan d’Àvila, prevere i doctor de l’Església. A les 18h, reunió de la comissió Santa Maria 2020. A les 18:30h, grup d’estudi d’evangeli.

Dimecres 11. A les 19:30h a la basílica de Santa Maria, pregària del rosari (cada dimecres).

Divendres 13. La Mare de Déu de Fàtima. La missa de les 20h se celebrarà a la capella del barri del Poblenou.

A les 18:30h, a la sala Vinyeta, curs “Invitació a la Bíblia”.

Dissabte 14. Sant Maties, apòstol. Pelegrinatge de l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes a Montserrat.

Diumenge 15 de maig. Diumenge V de Pasqua. Celebració de les primeres comunions a les 12h i a les 13:15h. A la tarda, TROBADA PASQUAL DE LA VICARIA EPISCOPAL (vegeu notícia). No hi ha missa a les 20h a la capella de la Mare de Déu de Fàtima.