15 de maig de 2022

Unció dels malalts

Les parròquies de Vilafranca organitzen puntualment una celebració comunitària de la Unció dels malalts. L’Església ofereix aquest sagrament a tots aquells fidels que, per motiu de l’edat o de la malaltia, experimenten la debilitat física. La Unció dels malalts envigoreix el cos i l’esperit per la pregària i la unció amb l’oli beneït.

Alguns fidels el reben a casa seva o en el lloc de residència de forma individual quan ho demanen explícitament. Però també és per a tota la comunitat un testimoni i un motiu de pregària compartida el fet de poder-lo celebrar a l’església amb tots aquells que s’hi poden desplaçar.

Recordem que aquest sagrament es pot rebre més d’una vegada, sempre que ho justifiqui un canvi o una nova etapa en la salut de la persona; cal en aquest sentit no fer-ne tampoc una demanda excessiva.

La celebració d’aquest any 2022 tindrà lloc a l’església de la Mare de Déu de Montserrat el diumenge 29 de maig dintre de la missa dominical de les 10:45h. del matí. Mitja hora abans (a les 10:15h.) cal que tots els que hagin de rebre el sagrament siguin a la mateixa església per fer la preparació. Els interessats podeu adreçar-vos al despatx parroquial (tel. 93.892.06.46) o bé als voluntaris de la Pastoral de la Salut (visitadors de malalts) fins el 23 de maig. Només podran rebre el sagrament de la Unció aquells malalts o ancians que estiguin apuntats. Atendrem també ben de gust les informacions o aclariments que ens demanin els familiars dels avis o malalts. Si alguna persona necessita assistència per desplaçar-se a l’església, comuniqueu-nos-ho i ja buscarem alguna solució.

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Trobada pasqual. Recordem la trobada de la Vicaria episcopal Penedès – Anoia – Garraf d’aquesta tarda, avui diumenge 15 de maig a partir de les 16:30h al castell de Penyafort (Santa Margarida i els Monjos). Per aquest motiu avui queda suprimida la missa de les 20h a Fàtima.

Capelleta de la Mare de Déu de Fàtima.

Coincidint amb la festa de la Mare de Déu de Fàtima, s’ha restaurat una capelleta que hem recuperat amb aquesta imatge. Els interessats en formar part del grup que la tindran a casa seva de forma rotativa (com les capelletes de la Sagrada Família) que ho demanin a la parròquia o als responsables de Fàtima.

NOTES SOBRE LES OBRES DE LA TEULADA

– Un cop acabades les obres de la teulada, ingressades les subvencions i fets els pagaments (inclosa la restauració dels vitralls) ha quedat un dèficit aproximat de 50.000 €. Per això la Comissió Santa Maria 2020 continua la campanya de  finançament, també de cara a les properes fases de la restauració de la basílica (façana nord). Recordem que es poden fer donatius al compte ES58 0075 0769 3706 0060 8716

– La gàrgola restaurada. La setmana passada es va reubicar al seu lloc la gàrgola que va caure i es va trencar durant les obres. Forma part del conjunt de 16 gàrgoles originals del s. XVI, i es troba concretament a l’exterior lateral de la torre del campanar dret de la façana. Degut al mal estat en què va quedar, la peça que s’ha col·locat és una reproducció exacta de l’original, la qual es pot veure a l’altar de Sant Raimon de Penyafort.

– Visites teulada. Un cop acabades les obres de la teulada, es programen una sèrie de visites al campanar que inclouen també l’accés a la teulada i a l’interior de les voltes de la basílica per veure les obres realitzades. Les visites es fan els dissabtes a la tarda i diumenges al matí, al preu de 10 € adults a partir d’11 anys (de 6 a 10 anys 5 €, menors de 6 anys gratuït).

Informació a www.descobrirpenedes.com

Inscripcions: visites@descobrirpenedes.com

Els vitralls. En aquest moment s’està treballant en la restauració dels vitralls més malmesos (Castellers, arca de l’aliança, estel del matí i torre de David) i en la creació del nou vitrall, l’últim que resta del conjunt de 28 vitralls de la basílica. La setmana vinent ho explicarem millor.

CALENDARI  I  AGENDA

Diumenge 15 de maig. Diumenge V de Pasqua. Celebració de les primeres comunions a les 12h i a les 13:15h. A la tarda, TROBADA PASQUAL DE LA VICARIA EPISCOPAL (vegeu notícia). No hi ha missa a les 20h a Fàtima.

Dimecres 18. A les 18h, reunió de la junta de la casa de colònies Penyafort. A les 19:30h a la basílica de Santa Maria, pregària del rosari (cada dimecres).

Dijous 19. A les 19:30h a la capella del Santíssim de Santa Maria, confessions (cada dijous).

Diumenge 22 de maig. Diumenge VI de Pasqua. Pasqua del malalt. Santa Joaquima de Vedruna. Felicitem de tot cor la comuntat religiosa del barri de l’Espirall, i també la comunitat educativa del col·legi del Carme (Sant Elies). Celebració de les primeres comunions a les 11h al col·legi Sant Ramon, i a les 12h i a les 13:15h a Santa Maria. Excursió familiar: demaneu informació a la parròquia o als organitzadors.