22 de maig de 2022

Sant Carles de Foucauld

Reproduïm la carta de la vilafranquina germaneta Núria de Jesús (Fina Miralles) informant de la canonització de Charles de Foucauld (1858-1916) i convidant-nos a la missa d’acció de gràcies que celebrarem a Vilafranca:

Benvolguts vilafranquins i amics de la comarca del Penedès:

Em plau comunicar-vos que el diumenge 15 de maig, a la plaça de Sant Pere, al bell mig de la ciutat de Roma, el papa Francesc ha proclamat sant el germà Carles de Jesús (Charles de Foucauld), inspirador de la congregació religiosa a la qual pertanyo: les Germanetes de Jesús.

Fa una pila d’anys que vaig deixar Vilafranca per anar-me’n a Tamanrasset (Algèria), un poble de 8.000 habitants en ple desert del Sàhara, a la regió de l’Hoggar, on va viure i morir 50 anys abans el germà Carles. Durant quasi 30 anys vaig compartir vivències amb els tuaregs, un poble nòmada que es mou per bona part d’aquell i d’altres territoris de l’Àfrica sahariana: primer ho vaig fer a la zona esmentada, als peus de l’Assekrem (l’altiplà més alt d’Algèria, amb quasi 3.000 m d’alçada) i després a la d’Agadez (Níger), veïna de l’anterior, tot i trobar-se ambdues en països diferents. Actualment visc a Barcelona; problemes de salut i l’edat aconsellaren el meu retorn ja fa uns anys.

També a Vilafranca celebrarem l’esdeveniment, en connivència amb els capellans de casa nostra i altres membres de la família espiritual Foucauld. Serà el dijous, dia 26 de maig, a la missa de les 8 del vespre a la basílica de Santa Maria. Per a mi fora una gran alegria poder retrobar-nos. Tothom hi és convidat. Fins aviat!

Germaneta Núria de Jesús (Fina Miralles i Figueras).

Sessions de formació i diàleg.

 

 

 

 

NOTES SOBRE ELS VITRALLS DE LA BASÍLICA

Coincidint amb les obres de la teulada, s’ha aprofitat per procedir a la restauració dels vitralls més malmesos, així com a la creació dels dos últims vitralls pendents. Pel que fa als vitralls malmesos, el mes de gener es va restaurar ja el dels “Castellers de Vilafranca” (al damunt de la capella de sant Jocund); actualment al taller de Can Pinyonaire (Girona) s’estan restaurant els vitralls corresponents a “l’arca de l’aliança” (capella de la Mare de Déu de Montserrat) i “l’estel del matí” (capella de la Mare de Déu del Roser), els quals es reubicaran en el seu lloc el mes de juny, coincidint amb la col·locació de l’últim nou vitrall. També en aquell moment es restaurarà in situ el vitrall corresponent a “la torre de David” (capella de Santa Llúcia).

Per tal d’ajudar al finançament d’aquests treballs de restauració, la Comissió Santa Maria 2020 continua demanant donatius i aportacions, que es poden fer al compte ES58 0075 0769 3706 0060 8716

Pel que fa als dos últims vitralls que faltaven per completar el conjunt de 28 vitralls previstos a la basílica, recordem que el passat mes de desembre es va inaugurar el que va dissenyar Fèlix Plantalech i sufragat per Serveis Médics Penedès, titulat “La joia de viure”, una representació al·legòrica del paisatge del Penedès (capella de Sant Raimon de Penyafort). Actualment al mateix taller s’està treballant en la creació de l’últim vitrall (capella del Sagrat Cor), que estarà dedicat a “Sant Jordi i Montserrat” i que està previst inaugurar el proper 24 de juny. Properament donarem informació més detallada sobre aquest últim vitrall.

CALENDARI  I  AGENDA

Diumenge 22. Diumenge VI de Pasqua. Pasqua del malalt. Santa Joaquima de Vedruna. Celebració de les primeres comunions a les 11h al col·legi Sant Ramon, i a les 12h i a les 13:15h a Santa Maria.

Excursió familiar: a les 10h a missa a la Trinitat, anirem a Olèrdola i dinarem junts (cadascú se’l porta), després de dinar visitarem el conjunt arqueològic. Podeu demanar informació a la parròquia o als organitzadors.

Dilluns 23. Conferència (vegeu notícia)

Dimecres 25. A les 21h, reunió de la comissió econòmica.

Dijous 26. Sant Felip Neri. Dedicació de la catedral de Sant Feliu de Llobregat. A les 20h, missa d’acció de gràcies per la canonització del germà Charles de Foucauld.

Diumenge 29. L’Ascensió del Senyor. Celebració de la Unció dels malalts a les 10:45h a l’església de la Mare de Déu de Montserrat. Celebració de les primeres comunions a les 12h i a les 13:15h. a Santa Maria.