12 de juny de 2022

25 anys d’ordenació de prevere

Si Déu vol, aquest mes de juny de 2022 es compliran 25 anys de la meva ordenació de prevere, que tingué lloc el dia de Sant Joan de 1997 a la basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès. Ho celebrarem, els que pugueu i vulgueu, amb una missa el mateix dia 24 de juny (que aquest any cau en divendres i coincideix amb la festa del Sagrat Cor de Jesús) a la mateixa església a les 18h. Us demano, si us plau, d’acompanyar-me en la pregària. Donem-ne gràcies a Déu!

Xavier Aymerich i Miñarro

Nota: La col·lecta de la missa, i altres aportacions que voluntàriament es vulguin fer, aniran destinades a les obres de rehabilitació d’aquesta basílica tan estimada en el camí del meu ministeri presbiteral.

 L’ULTIM NOU VITRALL DE LA BASÍLICA

Durant aquest mes de juny de 2022 s’està col·locant el nou vitrall, l’últim que quedava pendent i que completa el conjunt de 28 vitralls de la basílica de Santa Maria de Vilafranca. Aquest vitrall, que està situat al damunt de la capella del Sagrat Cor de Jesús, ha estat creat pel taller Can Pinyonaire de Girona, dirigit per la vitrallera Anna Santolaria, a partir del disseny de la vitrallera vilafranquina i també membre de l’equip d’aquest taller Txell Colomer. El vitrall ha estat sufragat per la família Aymerich – Miñarro, i es beneirà i inaugurarà el proper divendres 24 de juny, al final de la missa d’acció de gràcies pels 25 anys d’ordenació presbiteral de mossèn Xavier que se celebrarà a la basílica de Santa Maria a les 18h.

El tema del nou vitrall és “Sant Jordi i Montserrat” i la descripció dels diferents plafons amb la seva simbologia és la següent. En el plafó central hi ha una imatge de “Sant Jordi matant el drac” amb la muntanya de Montserrat al fons. Al voltant d’aquest plafó central s’hi distingeix una estrella: “de Monserrat estel” (tornada del Virolai).

Els plafons del voltant representen diverses referències montserratines: a dalt de tot, el símbol de la “muntanya serrada”. A dalt a l’esquerra, “rosa d’abril” (tornada del Virolai), i a la dreta “eixos penyals coberts de romaní” (vuitena estrofa del Virolai). A sota a l’esquerra, “santa muntanya voltada d’oliveres, signe de pau” (Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat, del bisbe Josep Torras i Bages), i a la seva dreta “blat i raïm” (conreus típics de Catalunya). Al plafó inferior, “mística font de l’aigua de la vida” (cinquena estrofa del Virolai).

A més a més, els tres plafons inferiors també tenen un simbolisme litúrgic (els sagraments): oli de la Unció, pa i vi de l’Eucaristia, aigua del Baptisme.

Solemnitat del Cos i la Sang de Crist (Corpus)

Dijous 16 de juny, de 20:30 a 22:30h a Santa Maria. Pregària amb exposició del Santíssim. Cadascú pot fer-hi la seva oració l’estona que ho desitgi. Estrenem una millor il·luminació del presbiteri i el sagrari de la capella del Santíssim sagrament.

Divendres 17, a les 21h. a la capella del Santíssim de Santa Maria. Pregària jove de Corpus.

Catifa de Corpus, al presbiteri de la basílica. Es podrà visitar el dissabte de 9h a 20h i el diumenge de 10h a 12h.

Diumenge 19 de juny i vigília, a totes les misses. Col·lecta per Càritas Diocesana. Solemnitzarem especialment la missa de les 12h a Santa Maria: al final de la missa, processó amb la custòdia per l’interior del temple i benedicció, amb la participació dels infants de catequesi, especialment els que aquest any han celebrat la seva Primera Comunió.

CALENDARI  I  AGENDA

Diumenge 12. La Santíssima Trinitat. Missa solemne a les 10h a la parròquia de la Trinitat. Celebració de les primeres comunions a les 12h i a les 13:15h a Santa Maria. A les 20h a Fàtima, missa de la festa del barri del Poble Nou. A continuació, concert a càrrec del grup Kandenit.

Dimarts 14. A les 18:30h, grup d’estudi d’evangeli (última sessió del curs)

Dimecres 15. A les 18h, reunió dels voluntaris que obren la cripta els dissabtes al matí.

Dijous 16. A les 20:30h, pregària amb exposició del Santíssim, fins a les 22:30h (vegeu notícia)

Divendres 17. A les 10:30h, última missa del curs a l’església de Sant Francesc. A les 21h a la capella del Santíssim de Santa Maria, pregària jove de Corpus.

Dissabte 18. Últim dia del curs del GEP, l’agrupament escolta i la missa d’infants.

Diumenge 19. El Cos i la Sang de Crist (vegeu notícia).