FELIÇOS… si fem camí junts

Un any més, arribem a la celebració de sant Fèlix màrtir, copatró de Vilafranca. Aquest any en destaquem:

– Una festa major que recupera la normalitat en els seus actes i sense mesures sanitàries restrictives, tot i que caldrà ser prudents. Agraïm les transmissions de Penedès TV.

– La novena d’aquest any la dediquem al Sínode que ha convocat el papa Francesc per al 2023 i que hem treballat a les nostres parròquies: “Per una Església sinodal: comunió, participació i missió”. Per això el lema de la novena d’aquest any serà “Feliços… si fem camí junts”, amb reflexions a partir de les idees del Sínode.

– La missa solemne del dia 30 serà presidida pel nou abat de Montserrat, P. Manel Gasch. Li agraïm de tot cor que hagi acceptat la invitació, que li ha fet també l’Ajuntament per veure la diada castellera des del balcó de la plaça de la vila.

– L’estrena de la nova urna, en la qual podrem venerar les relíquies de sant Fèlix amb una presentació més actual, i sobretot amb unes millors condicions de conservació.

– La comissió Santa Maria 2020 continua les seves campanyes de recollida de fons per a les obres.

A tothom, doncs, BONA FESTA MAJOR!

FESTA MAJOR SANT FÈLIX 2022

ACTES LITÚRGICS A LA BASÍLICA

DE SANTA MARIA

Diumenge 21 d’agost

– A les 19h, concert de celebració del 80è aniversari de l’orgue de Santa Maria. A càrrec de Jordi Vergés, organista de la catedral de Tarragona i professor del Conservatori de Tarragona. Taquilla inversa. Organitza: Amics dels orgues de Vilafranca i Associació catalana de l’orgue.

Del dilluns 22 al diumenge 28 d’agost

– A les 20h, celebració de l’Eucaristia a la cripta (excepte el dissabte 27 que se celebrarà a l’altar major i el diumenge 28 que se celebrarà a la capella de Fàtima).

– A les 20:45h, NOVENA I GOIGS en honor a sant Fèlix màrtir. Entrada lliure, retransmissió a través de Penedès TV.

– De 19:30 a 21:30h, a la porta de la sala mossèn Vinyeta: venda de butlletes de la loteria de Nadal de Santa Maria 2020. També es vendran postals, imants (se n’ha fet un nou model amb la imatge de l’últim vitrall), i es podran apadrinar teules, per ajudar a sufragar les obres de rehabilitació de la basílica.

– Del 22 al 27 d’agost s’obrirà el cor de la basílica per tal de poder escoltar i veure la novena i els goigs des d’aquest indret privilegiat. Entrada lliure, donatiu voluntari. Organitza: Comissió SM 2020.

Dimarts 23 d’agost

– A les 21h aproximadament (en acabar el cant dels goigs), estrena de l’obra del compositor i pianista Carles Sanz sobre les llibertats d’orgue de la novena a sant Fèlix, coincidint amb el dia del 80è aniversari de l’orgue de Santa Maria (23 d’agost de 1942). Organitza: Amics dels orgues de Vilafranca.

Dilluns 29 d’agost

– A les 20h, celebració de l’Eucaristia a la cripta.

– En arribar la processó a la basílica, novena i goigs.

Dimarts 30 d’agost, sant Fèlix màrtir

– A les 7h, obertura de les relíquies i repic de campanes.

– A les 8h, missa a la cripta.

– A les 10h, MISSA SOLEMNE presidida pel P. Manel Gasch, abat de Montserrat. Ofrena dels balls. Entrada lliure, retransmissió a través de Penedès TV.

– La cripta estarà oberta tot el dia per venerar les relíquies de sant Fèlix en la seva nova urna.

– En arribar la processó a la basílica, novena i goigs.

Dimecres 31 d’agost.

– A les 10h, MISSA DE DIFUNTS. Entrada lliure.

Els dies 30 i 31 d’agost no hi ha missa al matí a la Santíssima Trinitat ni al vespre a Santa Maria. Missa al Monestir de la Mare de Déu del Carme a les 8:15h.