4 de desembre de 2022

Pregària d’Advent

Senyor:

Tu em demanes paraules noves,

i jo les tinc gastades.

Tu em demanes actituds evangèliques,

i jo actuo segons les meves raons.

Tu em demanes fidelitat, i jo soc inconstant.

Tu em demanes gestos profètics,

i jo tinc por de sortir dels meus esquemes.

Tu em demanes austeritat,

i jo consumeixo sense parar.

Tu vols que serveixi els altres,

i jo estic cansat, estressat, decebut.

Tu, en l’evangeli, em vols utòpic, i jo…

Ensenya’m a acceptar plenament la meva limitació humana.

Que sigui constant en la recerca

de l’home nou i la dona nova,

caminant vers la utopia.

Vine, Senyor Jesús, aquest Nadal,

i renova’m a mi, els meus, i la humanitat sencera.

                                        Ho necessitem!

M.Carme Gomà

Visquem amb intensitat l’Advent!

Des de la parròquia us oferim alguns mitjans:

– la missa diària, que en aquest temps va unida a la pregària de Laudes (8:15 h a la Trinitat) o de Vespres (20 h a Santa Maria).

– la pregària de Laudes dels dissabtes (9:30 h a Sta. Maria).

– la pregària del rosari els dimecres (19:30 h a Sta. Maria), durant l’Advent i el Nadal resem els misteris de goig.

– evidentment, la pregària personal, la lectura i reflexió de la Paraula de Déu, la formació individual…

– el recés d’Advent: dissabte 10 de desembre al Monestir (vegeu notícia).

participar en accions solidàries. Recordem la col·lecta per a Càritas Diocesana que té lloc abans de Nadal. També el Mercadet Solidari que expliquem aquí mateix… I tantes campanyes que s’organitzen durant aquestes setmanes.

– rebre el sagrament del perdó. Recordem les celebracions comunitàries amb absolució individual:

* dilluns 19 de desembre a les 19h a Sant Francesc

* dilluns 19 de desembre a les 21h a Santa Maria

* dimarts 20 de desembre a les 20h a l’Espirall.

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Exposició de pessebres. A la capella dels Dolors, del 8 de desembre al 8 de gener. Horaris: feiners de 18 a 20h, festius de 12 a 14h. El pessebre de Santa Maria l’inaugurarem el dia de Santa Llúcia.

Recés d’advent. Dissabte 10 de desembre, de 10:30 a 13:30h. al Monestir de la Mare de Déu del Carme: “El sentit de l’espera, conrear l’esperança”, predicat per Mn. Valentí Alonso. Obert a tothom a qui pugui interessar.

Paraula i Vida 2023. Tenim a disposició aquest llibret amb l’evangeli de cada dia de l’any amb un breu comentari. Una bona eina per a la reflexió i pregària personal. El podeu adquirir al preu de 4 €, en català o en castellà, al despatx parroquial o a les sagristies de les diferents esglésies.

Loteria de Nadal. Continuen a la venda les participacions del número 67.791, promogudes per la comissió Santa Maria 2020 i destinades a la rehabilitació de la basílica. Es poden adquirir al preu de 5 € al despatx parroquial, a les sagristies de les esglésies i en diversos establiments.

Regala col·laborant amb la basílica. La comissió Santa Maria 2020 convida a adquirir elements que poden servir per als regals d’aquestes festes i alhora col·laborar amb les obres de la basílica: encara queden imants dels vitralls de les capelles laterals, nou imant amb la imatge del vitrall de Sant Jordi i Montserrat, punts de llibre, postals de la basílica…

Nadalet. Dimarts 6 de desembre a les 17h a l’església de la Mare de Déu de Montserrat: Concert d’Advent, a càrrec del grup Escletxa, en benefici dels joves que participaran a la trobada europea de joves de Taizé a Rostock.

CALENDARI  I  AGENDA

Diumenge 4. Diumenge II d’Advent.

Dimarts 6. Festa civil. Misses com els dies feiners. Església de la Mare de Déu de Montserrat: a les 17h concert jove (vegeu notícia), no hi ha missa a les 20h (Espirall).

Dimecres 7. Sant Ambròs, bisbe i doctor de l’Església.  A les 19:30h, pregària del rosari (cada dimecres). La missa de les 20h és de vigília de la Puríssima. A les 19h a la capella dels Dolors, inauguració de l’exposició de pessebres (vegeu notícia).

Dijous 8. La Immaculada Concepció de santa Misses com els diumenges. A l’altar major de la basílica exposarem les capelletes de la Puríssima. Obertura del Mercadet Solidari de Mans Unides a la sala Mn. Vinyeta (vegeu notícia).  

Dissabte 10. Matí de recés al Monestir (vegeu notícia).

Diumenge 11. Diumenge III d’Advent. A les 18:30h a la capella de la Mare de Déu de Fàtima, concert de la Coral de La Girada.