15 de gener de 2023

“Apreneu a fer el bé, busqueu la justícia” (Is 1,17)

Un any més, del 18 al 25 de gener celebrem la Setmana de pregària per la unitat dels cristians. Des de la Delegació d’ecumenisme del bisbat se’ns convida a repetir-nos  interiorment la importància d’aquest temps privilegiat que l’Esperit Sant ens ofereix perquè el desig de la comunió fraterna entre les confessions cristianes continuï actiu i mirant cap el futur. També el treball ecumènic és una oportunitat per créixer en la sinodalitat. En les conclusions del treball de la nostra diòcesi està escrit en el n.7: “Amb les altres confessions cristianes: donem gràcies per haver conegut la crida de Jesús a la unitat. Ens sentim convidats a construir ponts de relació amb els germans d’altres confessions cristianes. Per a nosaltres la sinodalitat vol ser sempre, i ho acceptem joiosament, una expressió incloent de la salvació”. El lema d’enguany (el títol d’aquest davantal) és un verset d’Isaïes que dona peu a la reflexió: “El repte de solidaritzar-nos en la pràctica del bé, entre nosaltres i amb els més desvalguts, en un espai comú, on tots els cristians de les diferents denomi-nacions visquem la llibertat de la justícia i de l’amor de Crist ressuscitat”. A Vilafranca la pregària ecumènica serà el dissabte 21 de gener a les 18h a l’església de Sant Francesc.

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Sant Antoni abat. Eucaristia el dimarts dia 17 a les 20h, amb la participació dels “Amics dels cavalls Sant Antoni Penedès”. La benedicció dels animals serà el diumenge 22 de gener a les 13h davant de l’església de Sant Francesc.

Recessos “Aixeca’t”, al Monestir de la Mare de Déu del Carme, de 10:30 a 13:30h. predicats per Mn. Valentí Alonso. Dates previstes: 21 gener, 18 febrer, 18 març, 29 abril, 27 maig, 17 juny. Reserveu-vos els dies a l’agenda.

Concert de cant coral. A càrrec del cor “Gustavus Adolphus College”, de Minnesota (Estats Units), promogut pels Amics dels Orgues. Diumenge 22 de gener a les 19h a la basílica de Santa Maria. Taquilla inversa.

Setmana de la Bíblia. CELEBRACIÓ DE LA PARAULA. Dimarts 24 de gener de 18:30h a 19:30h, a la basílica de Santa Maria. Inclourà la presentació i la lectura comunitària del llibre de Rut (Antic Testament). Amb la participació de la professora María Luisa Melero. Oberta a tothom.

Sessions de formació i diàleg. Avancem avui el programa de les sessions d’aquest any. Veureu que són temes i ponents de gran interès. Anotem-nos les dates i aprofitem aquesta ocasió que se’ns ofereix per a la nostra formació.

Pregària amb exposició del Santíssim. Donat que aquest mes de gener no s’ha pogut fer (era vigília de Reis), i que el primer dijous de febrer coincideix amb la Candelera, avancem la propera data al dijous 26 de gener, com sempre després de la missa de les 20h.