23 d’abril de 2023

Sant Jordi i la Mare de Déu de Montserrat

Celebrem aquesta setmana els patrons de Catalunya: sant Jordi i la Mare de Déu de Montserrat. Sant Jordi, màrtir, cau enguany en diumenge, i per això litúrgicament la solemnitat es trasllada al dilluns dia 24.

Pel que fa a la Mare de Déu de Montserrat, patrona també del nostre bisbat de Sant Feliu de Llobregat, la celebrarem el dijous dia 27. Les misses seran a les 8:15h a la Santíssima Trinitat (amb la seva original imatge, de Pere Jou, 1936), a les 12h a la basílica de Santa Maria (on també hi ha un altar a la “Moreneta”). I especialment la missa solemne a les 20h a l’església de la Mare de Déu de Montserrat, al barri de l’Espirall de la nostra vila. La basílica de Santa Maria estarà oberta de forma continuada de 9h a 19:30h. Sant Jordi i Mare de Déu de Montserrat, pregueu per nosaltres.

Plafó central de l’últim nou vitrall de la basílica, inaugurat el 24 de juny del 2022

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Tres actes importants aquesta setmana:

1- Sessions de formació i diàleg. Interessantíssim testimoni el que ens oferirà la jove monja originària de la parròquia del Masnou, aquest dilluns al vespre. No ens ho perdem!

 2- Matinal de recés al monestir.

Dissabte 29 d’abril. Matí de recés, de 10:30 a 13:30h al Monestir de la Mare de Déu del Carme, predicat per Mn. Valentí Alonso. Obert a tots els fidels de l’arxiprestat que hi estiguin interessats.

3- Festival solidari amb Mans Unides.

Pelegrinatge a Roma, Assís i regió Emília Romanya (Bolonya, Ravenna, Comacchio, Ferrara…). Organitzat per les parròquies de Vilafranca, del 6 al 13 de novembre. Reunió informativa: dimarts 2 de maig a les 18h a la sala Mossèn Vinyeta.

Baptismes en edat catequètica. Dissabte 22 d’abril celebrem el Baptisme dels 11 infants en edat catequètica, que celebraran la Primera Comunió amb els seus companys però que no havien rebut el primer dels sagraments.

CALENDARI  I  AGENDA

Diumenge 23. Diumenge III de Pasqua. La solemnitat litúrgica de sant Jordi es trasllada a demà.

Dilluns 24. Solemnitat litúrgica de sant Jordi (vegeu davantal). A les 21h a la sala parroquial Mn.Vinyeta, sessions de formació i diàleg (vegeu notícia).   

Dimarts 25. A les 18:30h, reunió de la pastoral de la salut.

Dimecres 26. A les 19:30h, pregària del rosari.

Dijous 27. La Mare de Déu de Montserrat. Misses a les 8:15 a la Trinitat, a les 12h a Santa Maria i a les 20h a l’església Mare de Déu de Montserrat (vegeu davantal).

Dissabte 29. Missa mensual al centre sociosanitari Ricard Fortuny i a la residència Inglada Via. A les 10:30 al Monestir de la Mare de Déu del Carme, matí de recés (vegeu notícia). A les 18h al claustre de la Trinitat, Festival solidari amb Mans Unides (vegeu notícia).

Diumenge 30. Diumenge IV de Pasqua.