7 de maig de 2023

La creueta a la Declaració de la Renda

Un any més arriba el moment de presentar la Declaració de la Renda, i per això recordem la importància de marcar amb una X la casella de l’Església catòlica. Concretament, a la pàgina 2 de la Declaració hi ha un apartat en què podem decidir donar a l’Església catòlica un 0,7% del que paguem (casella 105), i un altre per assignar un altre 0,7% a “altres finalitats socials” (casella 106). Des de l’Església animem a marcar també la casella d’altres finalitats socials. Marcar la X de l’Església és una decisió lliure que no perjudica ningú i no té cap cost, perquè ni et cobren més ni et tornen menys. Es poden marcar simultàniament les caselles de l’Església catòlica i altres finalitats d’interès social, sense que això impliqui pagar més, sinó que es destina una part de la nostra aportació a les finalitats marcades. En canvi, si deixem aquestes caselles en blanc, l’Estat és qui decideix per nosaltres sobre aquesta petita quantitat. Trobareu més informació sobre la qüestió en el Full Dominical extra que es va publicar diumenge 16 d’abril, i també a les revistes que trobareu a les tauletes de les esglésies. Sapiguem fer pedagogia de la tasca que realitza l’Església i del nostre compromís per sostenir-la.

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Pelegrinatge a Lourdes. Organitzat per l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes, amb la participació de la delegació de Vilafranca. Del 29 de juny al 3 de juliol. Adreçat a malalts o discapacitats, acompanyants, i també a pelegrins en general. Informació i inscripcions tots els dimecres de 19h a 20h a la rectoria fins el 24 de maig.

Mare de Déu de Fàtima. Com que aquest any el 13 de maig cau en dissabte, avancem la celebració al divendres 12 de maig a les 20h a la capella de la Mare de Déu de Fàtima (Tívoli, Poble Nou). Aquest dia no hi ha missa a Sta. Maria.

Unció dels malalts. Recordem la celebració comunitària el diumenge 14 de maig a les 12h a la basílica de Santa Maria. Data límit per apuntar-se: dilluns 8 de maig.

Noces de plata de la professió religiosa de les germanes M. Caternia Mwikali del Sagrat Cor de Jesús i M. Juliana Kanini de la Santíssima Trinitat. Amb goig us ho comuniquem i us invitem, amb tota la comunitat del Monestir de la Mare de Déu del Carme de Vilafranca, a l’Eucaristia d’acció de gràcies que tindrà lloc el diumenge 14 de maig a les 18h, presidida per Mons. Joan Enric Vives, bisbe d’Urgell. Agraïm la vostra presència en aquest dia joiós, i la vostra amatent pregària.

Voluntaris pantalla. Necessitem voluntaris que facin el servei de passar les diapositives, a les misses de Santa Maria (dissabte a les 20h i diumenge a les 12h). Els que us pugueu oferir digueu-ho als mossens o a la sagristia.

Trobada pasqual de la vicaria episcopal.  Diumenge 21 de maig a la tarda, a Vilanova i la Geltrú.   Aquest dia se suprimeix la missa de les 20h a la capella de la Mare de Déu de Fàtima. S’organitza un autocar que sortirà a les 16h de la plaça Penedès. Preu 8€. Inscripcions a la rectoria o a la sagristia.

CALENDARI  I  AGENDA

Diumenge 7. Diumenge V de Pasqua. Celebració de les Primeres comunions a la missa de les 12h.

Dimarts 9. A les18:30h, grup d’estudi d’evangeli. A les 20:45h, reunió de pares dels infants del 1r curs de catequesi.

Dimecres 10. Sant Joan d’Àvila, prevere i doctor de l’Església. A les 20:30h, reunió de pares/mares dels joves que han de rebre el sagrament de la Confirmació.

Divendres 12. A les 20h, missa a la capella de la Mare de Déu de Fàtima amb motiu de la seva festa que s’escau demà (vegeu notícia). No hi ha missa a Santa Maria.

Dissabte 13. Celebració diocesana de la Pasqua del Malalt al Molí d’en Rovira, amb la presència del bisbe Agustí. Pelegrinatge a Montserrat de les Hospitalitats de la Mare de Déu de Lourdes.

Diumenge 14. Diumenge VI de Pasqua. Pasqua del Malalt.  A les 12h, celebració comunitària de la Unció dels malalts. A les 18h al monestir, missa d’acció de gràcies pels 25 anys de professió monàstica de dues religioses (vegeu notícia).