CREURE PER SER FELIÇ

Un any més, arribem a la celebració de sant Fèlix màrtir, copatró de Vilafranca. Aquest any la novena porta per títol el que encapçala aquest escrit. El passat 20 de març a la sala Mn. Vinyeta es va presentar un llibre molt interessant: Deu raons per creure en Déu. El seu autor, Oriol Jara, és un guionista de ràdio i televisió, casat i pare de família, que comparteix en aquest llibre la seva experiència de fe. Ell mateix explica que va ser “una conversió progressiva i renovadora que m’està mostrant la bellesa de viure amb Jesús”. La sala estava plena de gom a gom, amb un ambient de màxima expectació, davant la confessió, sorprenent i íntima, d’una persona que es va posar a la recerca de la fe des de la raó, donant una explicació divulgativa de les raons per les quals ha descobert que creure en Déu és raonable, val la pena i fa feliç. D’aquí va sorgir la idea de la novena d’aquest any. Compartirem alguns dels pensaments d’una persona senzilla i normal, a qui creure en Déu l’ha fet feliç, com sant Fèlix.

Agraïm les transmissions de Penedès TV, tant de les novenes com de la missa solemne del dia 30, que aquest any presidirà l’antic vicari de Vilafranca i actual vicari general del bisbat de Terrassa Mn. Fidel Catalan. I recordem que la comissió Santa Maria 2020 continua les seves campanyes de recollida de fons per a les obres. A tothom, doncs, BONA FESTA MAJOR!

FESTA MAJOR SANT FÈLIX 2023

ACTES LITÚRGICS A LA BASÍLICA DE SANTA MARIA

Diumenge 20 d’agost

– A les 19:30h, concert d’orgue, dintre del cicle Els Orgues de Catalunya. A càrrec de Loreto F. Imaz, organista del País Basc. Entrada lliure amb donatiu voluntari. Organitza: Amics dels orgues de Vilafranca i Associació catalana de l’orgue.

Del dimarts 22 al dilluns 28 d’agost

– A les 20h, celebració de l’Eucaristia a la cripta

* excepte el dissabte 26 que se celebrarà a l’altar major i el diumenge 27 que se celebrarà a la capella de Fàtima.

* el dilluns 28 no hi ha missa funeral

– A les 20:45h, NOVENA I GOIGS en honor a sant Fèlix màrtir. Entrada lliure, retransmissió a través de Penedès TV.

– De 19:30 a 21:30h, a la porta de la sala mossèn Vinyeta: venda del domàs de sant Fèlix i de butlletes de la loteria de Nadal (número 63.966). També es vendran postals, imants, i es podran apadrinar teules, per ajudar a sufragar les obres de rehabilitació de la basílica. Organitza: Comissió Santa Maria 2020.

– Del 22 al 27 d’agost s’obrirà el cor de la basílica per tal de poder escoltar i veure la novena i els goigs des d’aquest indret privilegiat. Entrada lliure, donatiu voluntari. Organitza: Comissió Santa Maria 2020.

Dimarts 29 d’agost

– A les 20h, celebració de l’Eucaristia a la cripta.

– En arribar la processó a la basílica, novena i goigs.

Dimecres 30 d’agost, sant Fèlix màrtir

– A les 7h, obertura de les relíquies i repic de campanes.

– A les 8h, missa a la cripta.

–  A les 10h, MISSA SOLEMNE presidida pel Mn. Fidel Catalán, vicari general del bisbat de Terrassa i antic vicari de les parròquies de Vilafranca. A l’ofertori, ofrena dels balls. Entrada lliure, retransmissió a través de Penedès TV.

– La cripta estarà oberta tot el dia per venerar les relíquies de sant Fèlix en la seva nova urna estrenada l’any passat.

– A les 20:30h, sortida de la processó. En arribar la processó a la basílica, novena i goigs.

Dijous 31 d’agost

– A les 10h, MISSA DE DIFUNTS, presidida per Mn. Manuel S.C. Rodríguez, nou vicari de les parròquies de Vilafranca.

Els dies 30 i 31 d’agost no hi ha missa al matí a la Santíssima Trinitat ni al vespre a Santa Maria. Missa al Monestir de la Mare de Déu del Carme a les 8:15h.

CREURE PER SER FELIÇ

Déu et canvia la vida. No es tracta d’un ressort màgic o esotèric que capgira immediatament la teva existència i el teu pensament gràcies a una mena de conjur de quatre paraules secretes recitades davant d’una estrella feta amb espelmes d’IKEA. Tampoc no és cap estratègia de control mental sorgida en el si d’una organització americana sectària capaç d’aïllar-te del teu entorn i fer sorgir misteriosament una falsa il·luminació mística en la teva mirada. Us parlo d’un canvi real, difícil, progressiu i subtil que ha estat detectat pel meu entorn familiar i professional abans que per mi mateix. Déu ens acompanya. Déu ens busca però no s’imposa. Déu permet que visquem una vida plena sense creure en Ell, però toca regularment la nostra porta per si el volem conèixer…

Creure en Déu, conèixer Déu, buscar Déu és una experiència tan reveladora i bonica que em sentiria culpable si no la compartís amb vosaltres.

Oriol Jara, Deu raons per creure en Déu

(introducció, pàgs. 23-24)