17 de setembre de 2023

Temps de la Creació

El “Temps de la Creació” és una iniciativa ecumènica que se celebra de l’1 de setembre (Jornada Mundial de Pregària per la cura de la Creació) al 4 d’octubre (festa de sant Francesc d’Assís). Aquest any el missatge del papa Francesc porta per títol “Que flueixin la justícia i la pau”. En transcrivim algun fragment: ¿Com podem contribuir al riu poderós de la justícia i la pau en aquest Temps de la Creació? ¿Què podem fer nosaltres, sobretot com a Esglésies cristianes, per guarir la nostra casa comuna de manera que torni a estar plena de vida? En primer lloc, ajudem aquest riu poderós transformant els nostres cors. Això és essencial si es vol iniciar qualsevol altra transformació. És la “conversió ecològica” que sant Joan Pau II ens va instar a realitzar: la renovació de la nostra relació amb la Creació, de manera que no la considerem ja com un objecte del qual aprofitar-nos, sinó al contrari, custodiem-la com un do sagrat del Creador. En segon lloc, contribuïm al flux d’aquest potent riu transformant els nostres estils de vida. A partir de la grata admiració del Creador i de la Creació, penedim-nos dels nostres “pecats ecològics”, que malmeten el món natural i també els nostres germans i germanes. Amb l’ajuda de la gràcia de Déu, adoptem estils de vida que impliquin menys desaprofitament i menys consum innecessaris, sobretot on els processos de producció són tòxics i insostenibles.

Precisament s’ha sabut recentment que el papa Francesc està preparant una segona edició de la seva encíclica “Laudato si” sobre la cura de la casa de tots. Durant aquest mes, insistim, doncs, en la pregària per la consciència ecològica.

A Vilafranca tindrem també una pregària amb motiu del Temps de la Creació a l’església de Sant Francesc el dissabte 23 de setembre a les 18:30h. Organitzada per la Delegació d’ecumenisme i relacions interreligioses del bisbat de St. Feliu de Llobregat, el Grup de Diàleg i Consell Ecumènic i les Parròquies de Vilafranca del Penedès.

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Inscripcions a la catequesi d’infants. Obertes encara durant aquesta setmana al despatx parroquial:

– Per als infants a partir de 3r de Primària (1ª Comunió).

– Per als infants que ja han fet la Primera Comunió (Divercat o postcomunió).

Catequesi de confirmació. Obertes també les inscripcions per als nois i noies a partir de 2r d’ESO (Confirmació). Atenció al canvi d’edat, a partir d’ara es poden apuntar ja els nois i noies de 2n d’ESO, així com també, evidentment, els de 3r d’ESO.

Infants i joves no batejats o que no van fer la Primera comunió. També es poden apuntar per preparar aquests sagraments.

Confirmació d’adults. Oferim també la possibilitat de rebre aquest sagrament els adults que no el van rebre, o altres adults que volen rebre el Baptisme.

Pelegrinatge al Santuari de la Mare de Déu de Lourdes. Del 21 al 25 de setembre. Hi participen 25 persones entre pelegrins i hospitalaris de la delegació de l’Hospitalitat de Vilafranca.

Romeria a Montserrat. Estem preparant amb molta il·lusió la Romeria d’aquest any, que tindrà lloc els dies del 13 al 16 d’octubre. Els romeus que fan ús de les cel·les ja tenen tota la informació. Hi haurà també un autocar per anar-hi el diumenge dia 15; properament en donarem més informació.

CALENDARI I AGENDA

Diumenge 17. Diumenge XXIV del temps de durant l’any.

Dilluns 18. Continuen obertes les inscripcions a la catequesi dels diferents graus (vegeu notícia).

Dimarts 19. A les 17h, reunió de la junta de la casa de colònies de Penyafort. A les 20:45h a la sala Mossèn Vinyeta, reunió de pares dels infants del 2n de catequesi.

Dimecres 20. Sant Andreu Kim, prevere, i sant Pau Chong, i companys màrtirs a Corea. A les 18h, reunió de la comissió organitzadora de la Romeria a Montserrat.

Dijous 21. Sant Mateu, apòstol i evangelista. Del 21 al 25, pelegrinatge a Lourdes (vegeu notícia).

Dissabte 23. Santa Tecla, verge i màrtir. A les 18:30h a Sant Francesc, pregària amb motiu del Temps de la Creació (vegeu davantal).

Diumenge 24. Diumenge XXV del temps de durant l’any. La Mare de Déu de la Mercè.