15 octubre de 2023

Mare de Déu de Montserrat, pregueu per nosaltres

Avui la comunitat parroquial de Vilafranca del Penedès és a Montserrat en Romeria. Des d’allà preguem per tots els que us heu quedat a Vilafranca, i als que sou a la vila us demanem que pregueu també per nosaltres, en comunió. Transcrivim aquí el text de presentació que es llegirà al principi de la missa conventual d’avui:

Un any més els feligresos de les parròquies de Vilafranca del Penedès pugem a Montserrat en la 97ª Romeria. Aquest any el nostre pelegrinatge coincideix amb el Sínode que se celebra a Roma. Ens hi sentim identificats, perquè volem fer camí junts, en la comunió, la participació i la missió, amb tota l’Església. Enguany volem donar gràcies a Déu especialment per dues efemèrides importants per a la nostra comunitat cristiana: els 30 anys del Centre d’acollida Abraham de Càritas, i els 40 anys del Grup Esplai Parroquial. Demanem a la Mare de Déu de Montserrat que ens acompanyi en tots els reptes pastorals del nou curs que comença.

DOMUND 2023: CORS ARDENTS, PEUS EN CAMÍ

Les Obres Missionals Pontifícies són l’instrument privilegiat per afavorir la cooperació missionera a nivell espiritual i material. El Domund està dedicat a l’Obra Pontifícia de la Propagació de la Fe i és el dia que es fa la col·lecta de donacions de la Jornada Mundial de les Missions. El papa Francesc expressa, en el missatge d’aquest any, la seva proximitat en Crist a tots els missioners i missioneres del món, en particular a aquells que travessen un moment difícil. El Senyor ressuscitat, estimats germans i germanes, està sempre amb vosaltres i veu la vostra  generositat i sacrificis per la missió d’evangelització en llocs llunyans. No podem anunciar les nostres idees i projectes, sinó cal ser fidel a les Escriptures. Per això cada deixeble missioner està cridat a ser com Jesús ressuscitat: Pa partit per al món gràcies a l’acció de l’Esperit Sant. Partir el Pa Eucarístic, que és Crist mateix, és l’acció missionera per excel·lència. Per això, fins i tot un simple partir el pa material amb els afamats en el nom de Crist és ja un acte cristià missioner. No és possible trobar veritablement Jesús ressuscitat sense sentir-se impulsats pel desig de comunicar-ho a tothom. Per tant, el primer i principal recurs de la missió el constitueixen aquells que han reconegut Crist ressuscitat, a les Escriptures i a l’Eucaristia i que porten el seu foc al cor i la seva llum a la mirada. Poden testimoniar la vida que no mor més, fins i tot en les situacions més difícils i en els moments més foscos. La imatge dels peus que es posen en camí ens recorda una vegada més la validesa perenne de la missió que el Senyor ressuscitat va donar a l’Església d’evangelitzar cada persona i cada poble fins als confins de la terra. La conversió missionera continua sent l’objectiu principal que ens hem de proposar com a individus i com a comunitats, perquè la sortida missionera és el paradigma de tota obra de l’Església. Santa Maria del Camí, Mare dels deixebles missioners de Crist i Reina de les missions, pregueu per nosaltres.

El Domund es celebra el cap de setmana del dissabte 21 i el diumenge 22 d’octubre. A totes les misses es farà la col·lecta extraordinària a benefici de les missions.

Caminem junts en la diversitat. Diumenge 22 d’octubre, trobada a Vilafranca de catòlics de diferents orígens que viuen a Barcelona, organitzada pel Secretariat de Pastoral dels Migrants de l’arquebisbat. Amb diversos actes, visites, etc. Participaran a la missa de les 12h a la basílica de Santa Maria. A la sortida, actuació dels Falcons al Palau Baltà. Dinar al col·legi Sant Ramon. Sigueu molt benvinguts!

Inici de curs de Càritas Interparroquial de Vilafranca. Aquestes darreres setmanes hem iniciat el curs 2023/2024 amb el començament de les classes de Reforç educatiu, i també de les classes de llengua (CAIF) per a persones nouvingudes, que enguany comptaran també amb un grup de tarda/vespre a més a més dels grups dels matins. Per tirar endavant aquest dos projectes, necessitem augmentar el nombre de voluntaris que hi col·laboren, en especial una persona que pugui dedicar una tarda a la setmana a fer classe d’anglès als nois i noies del Reforç educatiu (nivell de primària i ESO) i voluntaris per a fer conversa en català a les classes del CAIF. Així mateix, també ens calen voluntaris que es vulguin incorporar als projectes de Mobles Solidaris o al Centre d’Acollida Abraham. Per a més informació i per apuntar-vos, us podeu dirigir els dimecres al matí de 10h a 12h a Càritas, al c/ de la Font, 35 o bé trucar als telèfons 93 892 23 35 / 606 84 15 10 i pregunteu per la Blanca, que us donarà dia i hora per a una entrevista.

CALENDARI  I  AGENDA

Diumenge 15. Diumenge XXVIII de durant l’any. Santa Teresa de Jesús. Romeria a Montserrat: Missa conventual, Salve i Virolai, castells i falcons, dinar de germanor…

Dilluns 16. Romeria a Montserrat: rosari, Salve i Virolai, comiat de la romeria…

Dimarts 17. Sant Ignasi d’Antioquia, bisbe i màrtir. A les 17h, reunió de la junta de la casa de colònies Penyafort. A les 20:45h, reunió de l’equip organitzador de les sessions de formació i diàleg.

Dimecres 18. Sant Lluc, evangelista. A les 18:30h, comissió permanent del consell pastoral. A les 19:30h, rosari.

Dissabte 21. Comença la catequesi de confirmació, el Divercat i la missa d’infants (a les 20h).

Diumenge 22. Diumenge XXIX de durant l’any. Diada del Domund (llegiu text explicatiu). Trobada “Caminem junts en la diversitat” (vegeu notícia). A les 18:30h, Concert de trompeta i orgue, a càrrec de Carles Raya i Lorién Santana.