La Comunitat de Germanes de la Caritat de Santa Anna de Vilafranca del Penedès, juntament amb les Senyores residents de la nostra Residència Mare Ràfols ens complau informar-vos del 242è Aniversari del naixement de la Beata Maria Ràfols i Bruna  (Vilafranca del Penedès, 5 de novembre de 1781 – Saragossa, 30 d’agost de 1853)  , Vilafranquina fundadora de les Germanes de la Caritat de Santa Anna, congregació global present a Europa (Itàlia, Regne Unit, Rússia, Espanya), Amèrica (Argentina, Bolívia, Brasil, Xile, Colòmbia, Costa Rica, Cuba, Equador, Guatemala, Hondures, Mèxic, Nicaragua, Panamà, Perú, Veneçuela) Àfrica (República Democràtica del Congo, Costa d’Ivori, Gabon, Ghana, Guinea Equatorial, Ruanda), Àsia (Xina, Filipines, Índia, Nepal) i Oceania (Austràlia, Papua-Nova Guinea), i la seu general de la congregació és a Saragossa.
 
Per aquest motiu, hem organitzat unes portes obertes el dia del seu naixement, el proper diumenge 5 de novembre.
 
Jornada de portes obertes al “Molí d’en Rovira”, masia-molí del segle XVIII, casa nadiua de Maria Ràfols. Horari: 10 a 13h 
*Acte gratuït, obert a tothom i sense reserva. 
El “Molí d’en Rovira” és un mas de principis del segle XVIII, la seva tasca és desenvolupa en la feina d’un Molí fariner mitjançant dues pedres de grans dimensions. Aquest es nodria de la força hidràulica de la riera de la Doveria o riera de na Melió que entrava per una cavitat subterrània. 
 
Va néixer a l’habitació principal el 5 de novembre del 1781, del registre del seu bateig el 7 de novembre de 1781 a l’església de Santa Maria, sabem que era “[…] filla legitima, y natural de Christofol Ràfols Moliner del Moli dt den Rovira de dita Parròquia, natural empero de la Santa Margarida del Panades, y de Margarida Bruna sa muller tambe de Santa Margarida, foren Padrins Joan Pau Alcover, jove pagès, y Maria Bruna, donsella, filla de Joan Bruna, pagès difunt, y de Rosa Brugal, cònjuges“. Rebé el Sagrament del Baptisme de la mà del vicari Miquel Vila.
Podeu incorporar aquesta informació a les noticies i agendes del vostre mitja com cregueu més oportú i també us convidem a participar-hi.
-Aquest enllaç us durà a informació sobre la història del Molí i la vinculació de la Mare Ràfols amb Vilafranca, la masia on va néixer i més informació històrica:
– Els següents enllaços us duran a la biografia de la Mare Ràfols i al web de la Congregació:
Aprofitem per saludar-vos ben cordialment i convidar-vos a visitar el Molí d’en Rovira,
Molí d’en Rovira, Residència Mare Ràfols