10 de març de 2024

Any de la Pregària

Ens anem acostant a l’any 2025, que com cada 25 anys, serà Any Jubilar. Com a preparació, el passat 21 de gener, el papa Francesc va establir aquest any 2024 com a Any de la pregària. Reproduïm les seves paraules:

Estimats germans i germanes! Els pròxims mesos ens conduiran a l’obertura de la Porta Santa, amb què començarem el Jubileu. Us demano que intensifiqueu la pregària per preparar-nos a viure bé aquest esdeveniment de gràcia i experimentar la força de l’esperança de Déu. Per això comencem avui l’Any de la pregària, un any dedicat a redescobrir el gran valor i l’absoluta necessitat de la pregària a la vida personal, a la vida de l’Església i al món. En preparació de l’Any Sant, es convida les diòcesis a promoure moments de pregària individual i comunitària. Es publicaran materials per tornar a posar al centre la relació profunda amb el Senyor, a través de les múltiples formes de pregària contemplades a la rica tradició catòlica.

El lema del Jubileu és “Pelegrins de l’esperança”, el qual respon a un desig de donar impuls cap al futur per reconèixer i respondre als diversos desafiaments que es plantegen.

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Estadístiques parroquials de l’any 2023:

– Baptismes: 69 (53 menors de 7 anys + 14 infants / adolescents en edat catequètica + 2 adults catecúmens)

– Primeres Comunions: 56  /  – Confirmacions: 6

– Matrimonis celebrats: 10   (Preparació de 18 parelles)

– Exèquies 190 (al tanatori o a la parròquia)

Preparació del Matrimoni. L’equip d’acollidors de promesos ha començat ja el seu treball. El primer cap de setmana programat serà els dies 16 i 17 de març. Participaran en les sessions 15 parelles que es preparen per rebre el sagrament del Matrimoni.

Àngel del campanar. Durant aquestes setmanes s’està treballant en el redreçament de l’àngel del campanar, així com en la reposició del pinacle caigut del campanaret dret de la façana, totes dues com a conseqüència de l’esclafit del 31 d’agost del 2022. Aquesta intervenció es finançarà amb les aportacions de l’assegurança, l’Ajuntament i el bisbat.

Grup d’estudi d’evangeli. El segon dimarts de mes (de 18:30h a 19:30h a la rectoria), grup per reflexionar sobre l’evangeli de la missa del diumenge següent, conduït per mossèn Miquel Raventós. Propera sessió: 12 de març.

Unció dels Malalts. Avancem que la celebració comunitària del sagrament de la Unció dels Malalts, que programem cada any durant el temps de Pasqua, aquest any serà el diumenge 26 de maig a les 20h a la capella de la Mare de Déu de Fàtima. Més endavant en donarem més informació.

CALENDARI  I  AGENDA

Diumenge 10. Diumenge IV de Quaresma. A les 18h a la capella Mare de Déu de Fàtima, pregària del Viacrucis, amb la presència del Sant Crist de Vilafranca.

Dimarts 12. A les 18:30h, grup d’estudi d’evangeli (vegeu notícia).

Dimecres 13. A les 19:30h, pregària del rosari (cada dimecres). Durant la Quaresma resem els misteris de dolor.

Dijous 14. A les 19:30h, confessions (cada dijous).

Divendres 15. A les 19:30h, pregària de Vespres (cada divendres). A les 21h, pregària penitencial per a joves.

Dissabte 16. Sortida conjunta del GEP a la casa de colònies de Calafell; Mn. Manolo hi celebrarà la missa. Acolliment de parelles (vegeu notícia); participaran a la missa del dissabte a les 20h.

Diumenge 17. Diumenge V de Quaresma. Dia del Seminari. A les 18h a l’església de Montserrat, pregària del Viacrucis, amb la presència del Sant Crist de Vilafranca.