17 de març de 2024

Ajuda a l’Església Necesssitada: conferència i exposició

Ajuda a l’Església Necessitada és una Fundació Pontifícia que recolza les comunitats en els països on estan més necessitades i perseguides. La seva tasca consisteix a informar de la situació d’aquests cristians, fomentar la pregària i recollir diners per a la cobertura de projectes. Recordem que el passat mes de juliol van portar a Vilafranca el calze de Qaraqosh (Iraq), i també es va fer una col·lecta per als seus projectes a la missa de sant Jocund. El proper dilluns 18 de març, el delegat al bisbat de sant Feliu, Sr. Josep Maria Guardiola, presentarà l’informe “Llibertat religiosa al món”. Per altra banda, podem veure a l’entrada de la basílica l’exposició “Rostres de Misericòrdia”, que vol mostrar l’escola de misericòrdia que és l’Església catòlica en tants països on hi ha cristians que pateixen: sacerdots, religiosos, missioners i laics anònims al servei de l’Evangeli; apòstols de tendresa, perdó, esperit conciliador, atenció, entrega incondicional. Misericòrdia és també el gest de tantes persones al món que amb oració i generositat, mitjançant Ajuda l’Església Necessitada, fan possible el sosteniment d’aquests apassionats per l’Evangeli, convidant-nos a ser també nosaltres ponts de misericòrdia entre casa nostra i aquells que pateixen a països on viure la fe pot ser motiu de persecució.

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Dia del Seminari. El celebrem aquest diumenge dia 17 (el més proper a Sant Josep) amb el lema “Pare, envieu-nos pastors”. Pregarem pels seminaristes i per les vocacions, i farem col·lecta a totes les misses.

Diorama de Setmana Santa. L’Associació de pessebristes de Vilafranca ens ofereix com cada any un diorama de Setmana Santa, exposat a la capella del baptisteri de la basílica. Aquest any és una escena de Jesús davant de Ponç Pilat, corresponent al Divendres Sant (Marc 15,2).

Curs Invitació a la Bíblia. Un dilluns de cada mes, de 18:30h a 19:30h, a la sala mossèn Vinyeta. Aquest curs treballem “Els profetes anteriors: Josuè, Jutges, Samuel i Reis”, a càrrec de la professora Marisa Melero. Propera sessió: 18 de març: “El llibre de Samuel: esperit o monarquia?”. Obert a tothom.

Septenari de la Mare de Déu dels Dolors a la seva capella amb les imatges del Sant Crist i de la Mare de Déu:

Dimarts 19, solemnitat de Sant Josep. Missa a les 20h.

– Dimecres 20. Rosari a les 19:30h i missa a les 20h.

– Dijous 21. Confessions a les 19:30h i missa a les 20h.

– Divendres 22. Vespres a les 19:30h. Missa en la festa patronal de la capella a les 20h i cant dels goigs. Acabada la missa, les imatges del Sant Crist i de la Mare de Déu dels Dolors es traslladaran a la basílica per a les celebracions de la Setmana Santa.

Horaris de Setmana Santa. La setmana vinent publicarem un full informatiu extraordinari amb tots els horaris. Tanmateix, n’avancem alguns ja avui.

Diumenge de Rams:

EUCARISTIA AMB BENEDICCIÓ DELS RAMS

Vigília 20h. Santa Maria, amb la participació dels joves

10h. parròquia Santíssima Trinitat

11h. Mare de Déu de Montserrat (benedicció al carrer)

12:30h. basílica Santa Maria (benedicció a la plaça)

18:30h. monestir Mare de Déu del Carme

20h. capella Mare de Déu de Fàtima

Viacrucis: 18h. basílica Santa Maria

Celebracions penitencials. Seran en el seu horari habitual: – Dilluns Sant (1 d’abril): 19h, St. Francesc; 21h, Sta. Maria

– Dimarts Sant (2 d’abril): 20h, església Mare de Déu de Montserrat. La missa dels dimarts s’avança a les 19:30h.

– Horaris habituals de confessions individuals: dijous de 19:30 a 20h (capella del Santíssim); dilluns i dimecres de 18 a 20h (despatx parroquial).

– També hi haurà horari de confessions individuals Divendres Sant i Dissabte Sant al matí.

Llibre sobre la basílica Santa Maria. L’estan preparant un grup de vilafranquins per explicar amb una mirada àmplia i rigorosa la història, els valors arquitectònics, simbòlics i religiosos, i la riquesa d’elements artístics de la basílica, amb textos i fotografies. Es proposen publicar-lo per Festa Major. Actualment estan fent una campanya de mecenatge per recollir fons i abaratir els costos, adreçada a institucions, empreses i particulars. Informació al despatx parroquial.

CALENDARI I AGENDA

Diumenge 17. Diumenge V de Quaresma. A les 18h a l’església de la Mare de Déu de Montserrat, pregària del Viacrucis, amb la presència del Sant Crist de Vilafranca.

Dilluns 18. A les 18:30h, invitació a la Bíblia (vegeu notícia). A les 21h, sessió de formació i diàleg:

Descarregar (PDF, 203KB)

Dimarts 19. Solemnitat de Sant Josep. A les 17h, junta de la casa de Penyafort. A les 18:30h, pastoral de la salut.

Del 19 al 22. Septenari de la Mare de Déu dels Dolors a la seva capella (vegeu programa a les pàgines interiors).

Dissabte 23. Sant Josep Oriol.

Diumenge 24. Diumenge de Rams (vegeu horaris).