7 d’abril de 2024

500 anys de la parròquia de Sant Llorenç, de Sant Feliu de Llobregat, actual catedral

Aquest any 2024 se celebren els 500 anys de la fundació de la parròquia de Sant Llorenç, al municipi de Sant Feliu de Llobregat. Va ser el 15 de març de 1524 quan es va crear aquesta nova parròquia segregada de Sant Joan Despí i Sant Just Desvern. Diversos temples es  van succeir, fins que es va construir l’actual, després de la destrucció de l’anterior durant la Guerra Civil, el qual es va dedicar el 26 de maig de 1946. I ara fa justament 20 anys, el 15 juny de 2004, aquesta església es va convertir en la catedral de la nova diòcesi de Sant Feliu de Llobregat. Amb motiu d’aquest aniversari, el bisbe Agustí Cortés ha escrit una carta pastoral titulada “La Catedral, signe de comunió diocesana”, que us convidem a llegir. Per altra banda, s’han programat diversos actes, com la missa solemne el diumenge 26 de maig a les 12h, coincidint amb l’aniversari de la dedicació del temple actual, presidida pel nunci del Papa i concelebrada per diversos bisbes; i l’acte diocesà el diumenge 16 de juny a la tarda, coincidint amb el 20è aniversari de la diòcesi, que servirà també per cloure l’objectiu diocesà d’aquest curs “Som cridats. Cridats a ser poble”. Donem gràcies a Déu!

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Llibre sobre la basílica Santa Maria. L’estan preparant un grup de vilafranquins per explicar amb una mirada àmplia i rigorosa la història, els valors arquitectònics, simbòlics i religiosos, i la riquesa d’elements artístics de la basílica, amb textos i fotografies. Es proposen publicar-lo per Festa Major. Actualment estan fent una campanya de mecenatge per recollir fons i abaratir els costos, adreçada a institucions, empreses i particulars. Informació al despatx parroquial.

Resultat col·lecta Seminari. En la col·lecta realitzada els dies 18 i 19 de març, es van recollir 1.520,12 € per ajudar a la formació dels seminaristes al Seminari de Barcelona.

SOPAR DE LA FAM 2024. Enguany el Grup Tercer Món – Mans Unides de les parròquies de Vilafranca organitza el Sopar de la Fam, com s’està fent en moltes poblacions del nostre bisbat. Els donatius aniran destinats a dos projectes: un projecte sobre agricultura en zones rurals de Colòmbia i l’altre projecte per promoure l’educació de joves al Txad.
Volem restablir el sentit auster i de solidaritat del sopar amb aquelles persones que més pateixen les desigualtats entre països i les conseqüències del canvi climàtic. Dissabte 20 d’abril, a les 18 h. Sala Mn Vinyeta. Donatiu orientatiu:  8 €. Inscripcions al tel. 666.77.16.22 fins el dia 18 d’abril.

Unció dels Malalts. Avancem que la celebració comunitària del sagrament de la Unció dels Malalts, que programem cada any durant el temps de Pasqua, aquest any serà el diumenge 26 de maig a les 20h a la capella de la Mare de Déu de Fàtima. Més endavant en donarem més informació.

Noces de plata de la professió religiosa de la germana Maria Anastàsia Mutindi de l’Emmanuel. Amb goig us comunico que celebro 25 anys de la meva professió religiosa. Us vull convidar, junt amb tota la comunitat, a l’Eucaristia d’acció de gràcies, que tindrà lloc el dia 5 de maig d’enguany, a les 18h, presidida per Mons. Joan Enric Vives, bisbe d’Urgell. Agraïm la vostra presència en aquest joiós dia, i la vostra amatent pregària. Gràcies. Monestir de la Mare de Déu del Carme (Vilafranca del Penedès).

Gèping. Amb motiu dels 40 anys del GEP, els propers dies 13 i 14 d’abril es representarà l’obra de teatre GÈPING, l’aventura de l’esplai! Serà al Teatre Cal Bolet a les 17:30h (els dos dies). Un espectacle ple de música, teatre i molt de “show”, dirigit a tots els públics, des de les persones que formem o hem format part del GEP, fins les que no coneixen o no han viscut el món del lleure. Preu: 5€ menors d’edat i 10€ majors d’edat. Entrades al següent enllaç: https://www.woutick.es/evento/27079/entradas-geping

CALENDARI  I  AGENDA

Diumenge 7. Diumenge II de Pasqua.

Dilluns 8. Litúrgicament celebrem avui la solemnitat de l’Anunciació del Senyor, traslladada perquè el 25 de març era Dilluns sant. Missa funeral a les 20h (cada dilluns).

Dimarts 9. A les 18:30h, grup d’estudi d’evangeli.

Dimecres 10. A les 19:30h, pregària del rosari (cada dimecres). A les 21h, reunió de la comissió econòmica.

Dijous 11. Sant Estanislau, bisbe i màrtir. A les 21h, reunió del consell pastoral parroquial.

Divendres 12. A les 19:30h a la capella del Santíssim de Santa Maria, pregària de Vespres (cada divendres).

Dissabte 13. A partir de les 16h, trobada diocesana de joves a Sant Feliu de Llobregat. A les 17h a Santa Maria, baptismes en edat catequètica. A les 17:30h al teatre Cal Bolet (avui i demà), Gèping (vegeu notícia).

Diumenge 14. Diumenge III de Pasqua.