14 d’abril de 2024

Celebració comunitària del sagrament de la

Unció dels Malalts

Les parròquies de Vilafranca organitzen anualment una celebració comunitària de la Unció dels Malalts. L’Església ofereix aquest sagrament a tots aquells fidels que, per motiu de l’edat o de la malaltia, experimenten la debilitat física. La Unció dels Malalts envigoreix el cos i l’esperit per la pregària i la unció amb l’oli beneït. Alguns fidels el reben a casa seva o en el lloc de residència de forma individual quan ho demanen explícitament. Però també és per a tota la comunitat un testimoni i un motiu de pregària compartida el fet de poder-lo celebrar a l’església amb tots aquells que s’hi poden desplaçar. Recordem que aquest sagrament es pot rebre més d’una vegada, sempre que ho justifiqui un canvi o una nova etapa en la salut de la persona; cal en aquest sentit no fer-ne tampoc una demanda excessiva. La celebració d’aquest any 2024 tindrà lloc a la capella de la Mare de Déu de Fàtima el diumenge 26 de maig dintre de la missa dominical de les 20h del vespre. Mitja hora abans (a les 19:30h) cal que tots els que hagin de rebre el sagrament siguin a la mateixa església per fer la preparació. Els interessats podeu adreçar-vos al despatx parroquial (tel. 93.892.06.46) o bé als voluntaris de la Pastoral de la Salut (visitadors de malalts) fins el 20 de maig. Només podran rebre el sagrament de la Unció aquells malalts o ancians que estiguin apuntats. Atendrem també ben de gust les informacions o aclariments que ens demanin els familiars dels avis o malalts. Si alguna persona necessita assistència per desplaçar-se a l’església, comuniqueu-nos-ho i ja buscarem alguna solució.

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Curs Invitació a la Bíblia. Un dilluns de cada mes de 18:30h a 19:30h, a la sala mossèn Vinyeta. Aquest curs treballem els Profetes anteriors: Josuè, Jutges, Samuel i Reis, a càrrec de la professora Marisa Melero. Propera sessió: 15 d’abril: L’ascensió de David. La successió de David. Obert a tothom.

SOPAR DE LA FAM 2024

Enguany el Grup Tercer Món – Mans Unides de les parròquies de Vilafranca organitza el tradicional Sopar de la Fam, com s’està fent en moltes poblacions del nostre bisbat. Els donatius aniran destinats a dos projectes: un projecte sobre agricultura en zones rurals de Colòmbia i l’altre projecte per promoure l’educació de joves al Txad. Volem restablir el sentit auster i de solidaritat del Sopar amb aquelles persones que més pateixen les desigualtats entre països i les conseqüències del canvi climàtic.

Dissabte 20 d’abril, a les 18h Sala Mn Vinyeta.

Donatiu orientatiu 8 €.

Inscripcions al tel. 666.77.16.22 fins el dia 18 d’abril.

Matí de recés al Monestir de la Mare de Déu del Carme. Tal com fem una vegada al mes, oferim aquest espai, dirigit per Mn. Valentí Alonso. Dissabte 20 d’abril de 10:30h a 12:30h (o 13:15h). Obert a tothom.

Trobada pasqual. La tradicional trobada pasqual de la vicaria episcopal Penedès-Anoia-Garraf enguany tindrà lloc el diumenge 5 de maig a partir de les 17h a la parròquia de Sant Pere del Castell de Subirats. Reservem-nos la data, i properament concretarem la informació.

Resultat col·lectes. En la col·lecta realitzada el Dijous Sant destinada a la situació d’emergència a Gaza es van recollir 1.221,19€, i en la del Divendres Sant destinada als Sants Llocs es van recollir 541,69€. Gràcies a tothom.

Formació i diàleg. La propera sessió serà el dilluns 22 d’abril sobre un tema bíblic ben interessant: “Els enigmes de l’Apocalipsi”, a càrrec de Mn. Manel Simó, prevere, periodista i expert en Bíblia.

Sant Jordi i la Mare de Déu de Montserrat. El dimarts 23 d’abril celebrarem la solemnitat de sant Jordi, màrtir, patró de Catalunya; la missa de les 20h la celebrarem a l’església de Sant Francesc, on hi ha el retaule gòtic de la Mare de Déu i Sant Jordi (no hi ha missa a Santa Maria). El dissabte 27 d’abril celebrarem la solemnitat de la Mare de Déu de Montserrat, patrona de Catalunya: a l’església de la Mare de Déu de Montserrat (al barri de l’Espirall) celebrarem la missa de la festa titular a les 12h; a Santa Maria a les 20h la missa serà de vigília de diumenge, tot i que farem referència a la Mare de Déu de Motserrat i cantarem el Virolai.

CALENDARI  I  AGENDA

Diumenge 14. Diumenge III de Pasqua. A les 17:30h, representació del Gèping (40 anys del GEP), a Cal Bolet.

Dilluns 15. A les 20h, missa funeral (cada dilluns).

Dimarts 16. A les 18:30h, nova sessió del curs Invitació a la Bíblia (vegeu notícia). A les 20h, missa a l’església de la Mare de Déu de Montserrat (cada dimarts).

Dimecres 17. A les 19:30h a la capella del Santíssim de Santa Maria, pregària del rosari (cada dimecres).

Divendres 19. A les 19:30h a la capella del Santíssim de Santa Maria, pregària de Vespres (cada divendres).

Dissabte 20. A les 10:30h, matí de recés al monestir (vegeu notícia). A les 11:30h, missa al centre sociosanitari Ricard Fortuny; i a la mateixa hora també a la residència Inglada Via (una vegada al mes). A les 18h a la sala Mn. Vinyeta, Sopar de la Fam del grup Tercer Món (vegeu notícia).  

Diumenge 21. Diumenge IV de Pasqua. Jornada mundial de pregària per les vocacions.