21 d’abril de 2024

Jornada mundial de pregària per les vocacions

El IV Diumenge de Pasqua, Diumenge del Bon Pastor, celebrem la Jornada Mundial de Pregària per les Vocacions (i també la Jornada de les Vocacions Natives), amb el lema: Faci’s la teva voluntat. Tots deixebles, tots missioners. Un pas més per aprofundir en el nostre objectiu diocesà: Som cridats. Cridats a ser poble. Fem camí junts, com a fills i filles de Déu, poble de batejats, redescobrint la pròpia vocació i posant en relació els diversos dons de l’Esperit. El papa Francesc en el missatge per a la Jornada ens diu: Aquesta Jornada és sempre una bona ocasió per a recordar amb gratitud davant el Senyor el compromís fidel, quotidià i sovint amagat d’aquells que han abraçat una crida que implica tota la seva vida. Aixequem-nos, doncs, i posem-nos en camí com a deixebles i missioners que som tots perquè, com va fer Maria amb santa Elisabet, també nosaltres portem anuncis d’alegria, generem vida nova i siguem artesans de fraternitat i de pau. En aquesta Jornada, demanem al Senyor que no faltin en l’Església preveres, diaques, consagrats i laics que responguin a la crida de Déu com a veritables pelegrins d’esperança.

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Sessions de formació i diàleg.

Sant Jordi i la Mare de Déu de Montserrat:

Dimarts 23 d’abril, solemnitat de sant Jordi, màrtir, patró de Catalunya; la missa de les 20h la celebrarem a l’església de Sant Francesc, on hi ha el retaule gòtic de la Mare de Déu i Sant Jordi (no hi ha missa a Santa Maria).

Dissabte 27 d’abril, solemnitat de la Mare de Déu de Montserrat, patrona de Catalunya: a l’església de la Mare de Déu de Montserrat (al barri de l’Espirall) celebrarem la missa de la festa titular a les 12h; a Santa Maria a les 20h la missa serà de vigília de diumenge, tot i que farem referència a la Mare de Déu de Montserrat i cantarem el Virolai.

Trobada pasqual. La tradicional trobada pasqual de la vicaria episcopal Penedès-Anoia-Garraf enguany tindrà lloc el diumenge 5 de maig de 17h a 20h a la parròquia de Sant Pere del Castell de Subirats. Per a qui convingui, hi haurà un autocar que sortirà de la plaça Penedès a les 16:30h (cal apuntar-se). Reservem-nos la data!

Llibre sobre la basílica Santa Maria. L’estan preparant un grup de vilafranquins per explicar amb una mirada àmplia i rigorosa la història, els valors arquitectònics, simbòlics i religiosos, i la riquesa d’elements artístics de la basílica, amb textos i fotografies. Es proposen publicar-lo per la Festa Major. Actualment estan fent una campanya de mecenatge per recollir fons i abaratir els costos, adreçada a institucions, empreses i particulars. Animem a tothom a col·laborar-hi. Informació al despatx parroquial.

Pelegrinatge a Montserrrat de les Hospitalitats de la Mare de Déu de Lourdes de les diòcesis catalanes. Dissabte 18 de maig. Els interessats a participar-hi amb la delegació de Vilafranca us podeu informar i apuntar els dilluns dies 29 d’abril i 6 de maig al despatx parroquial.

60è aniversari de l’agrupament escolta i guia Pere II – Santa Maria de Foix. Continuen els actes commemoratius. Aquest cap de setmana (20 i 21 d’abril) fan el Camp Sant Jordi a la casa de colònies Can Foix (Cubelles), i el proper dissabte 27 d’abril el dinar institucional. Per molts anys!

CALENDARI I AGENDA

Diumenge 21. Diumenge IV de Pasqua. Jornada mundial de pregària per les vocacions. A les 17h a la sala Mn. Vinyeta, cinefòrum per als joves.

Dilluns 22. A les 21h, formació i diàleg (vegeu notícia).

Dimarts 23. Sant Jordi, màrtir. La missa de les 20h es trasllada a l’església de Sant Francesc (vegeu notícia).

Dimecres 24. A les 19:30h a la capella del Santíssim de Santa Maria, pregària del rosari (cada dimecres).

Dijous 25. Sant Marc, evangelista.

Divendres 26. Sant Isidor, bisbe i doctor de l’Església. A les 19:30h a la capella del Santíssim de Santa Maria, pregària de Vespres (cada divendres).

Dissabte 27. Mare de Déu de Montserrat. Missa de la solemnitat a les 12h a l’església de l’Espirall (vegeu notícia). Dinar institucional amb motiu del 60è aniversari de l’agrupament escolta (vegeu notícia).