28 d’abril de 2024

La creueta a la Declaració de la Renda

Un any més arriba el moment de presentar la Declaració de la Renda, i per això la campanya “Per tu, per tots, per tants” ens recorda la importància de marcar la casella de l’Església catòlica. Concretament, a la pàgina 2 de la Declaració hi ha un apartat en què podem decidir donar a l’Església catòlica un 0,7% del que paguem (casella 105), i un altre per assignar un altre 0,7% a “altres finalitats socials” (casella 106). Des de l’Església animem a marcar també la casella d’altres finalitats socials. Marcar la X de l’Església és una decisió lliure que no perjudica ningú i no té cap cost, perquè ni et cobren més ni et tornen menys. Es poden marcar simultàniament les caselles de l’Església catòlica i altres finalitats d’interès social, sense que això impliqui pagar més, sinó que es destina una part de la nostra aportació a les finalitats marcades. En canvi, si deixem aquestes caselles en blanc, l’Estat és qui decideix per nosaltres sobre aquesta petita quantitat. Trobareu més informació sobre la qüestió en el Full Dominical extra que es va publicar diumenge 7 d’abril, i a les revistes de les tauletes de les esglésies. Sapiguem fer pedagogia de la tasca que realitza l’Església en tants camps i del nostre compromís per sostenir-la.

Horari: 17h, acollida. 17:15h, tallers: pedres antigues i pedres vives de l’Església. 18:30h, Eucaristia. 19:30h, berenar. 20h, retorn.

Tallers: 1. Història i actualitat de Subirats.

2. Dues realitats eclesials a les parròquies: Equips d’acollida a l’arxiprestat d’Anoia, i un matrimoni encarregat de la parròquia de Cubelles al Garraf.

3. Presentació de Catalonia Sacra. Oferim més que turisme!

Per a qui convingui, hi haurà un autocar que sortirà de la plaça Penedès a les 16:30h (cal apuntar-se).

Amb motiu de la Trobada pasqual a Subirats, i també de l’aniversari de professió religiosa al monestir, el diumenge 5 de maig no se celebrarà la missa a les 20h a la capella de Fàtima

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Noces de plata de la professió religiosa de la germana Maria Anastàsia Mutindi de l’Emmanuel. Amb goig us comunico que celebro 25 anys de la meva professió religiosa. Us vull convidar, junt amb tota la comunitat, a l’Eucaristia d’acció de gràcies, que tindrà lloc el dia 5 de maig d’enguany, a les 18h, presidida per Mons. Joan Enric Vives, bisbe d’Urgell. Agraïm la vostra presència en aquest joiós dia, i la vostra amatent pregària. Gràcies.

Pelegrinatge a Montserrat de les Hospitalitats de la Mare de Déu de Lourdes de les diòcesis catalanes. Dissabte 18 de maig. Els interessats a participar-hi amb la delegació de Vilafranca us podeu informar i apuntar els dilluns dies 29 d’abril i 6 de maig al despatx parroquial.

Celebració comunitària de la Unció dels malalts. Recordem que serà el diumenge 26 de maig a la capella de la Mare de Déu de Fàtima dintre de la missa de les 20h. Mitja hora abans (a les 19:30h) cal que tots els que hagin de rebre el sagrament siguin a la mateixa església per fer la preparació. Inscripcions fins el 20 de maig. Només podran rebre el sagrament de la Unció aquells malalts o ancians que estiguin apuntats.

CALENDARI I AGENDA

Diumenge 28. Diumenge V de Pasqua.

Dilluns 29. Santa Caterina de Siena, doctora de l’Església.

Dimarts 30. A les 17h, reunió de la junta de la casa de Penyafort. A les 18:30h, reunió de la pastoral de la salut.

Dimecres 1 de maig. Dia festiu. Misses com els dimecres feiners. No hi ha rosari. Al matí la basílica restarà tancada.

Dijous 2. Sant Atanasi, bisbe i doctor de l’Església. Després de la missa de les 20h, pregària amb exposició del Santíssim (primer dijous). A les 21h, reunió del consell pastoral.

Divendres 3. Sant Felip i sant Jaume, apòstols. A les 19:30h a la capella del Santíssim, pregària de Vespres.

Dissabte 4. A les 19:15h a la sala Mn. Vinyeta, contes de Santa Maria. A les 20h, missa jove.

Diumenge 5. Diumenge VI de Pasqua. Pasqua del malalt. Primeres comunions a Santa Maria a les 12h i a les 13:15h. A les 17h al castell de Subirats, trobada pasqual.