5 de maig de 2024

 Amb motiu de la Trobada pasqual a Subirats, i també de l’aniversari de professió religiosa al monestir, el diumenge 5 de maig no se celebrarà la missa a les 20h a la capella de Fàtima

Pasqua del malalt

Avui, diumenge VI de Pasqua, és la “Pasqua del Malalt”. És una bona oportunitat per estar més propers als malalts, als seus familiars, als qui han perdut a éssers estimats i als professionals de la salut. La Campanya del malalt d´aquest any té per lema Donar esperança en la tristesa i vol ressaltar la importància de l´acompanyament en la malaltia. El missatge del Papa per aquesta Jornada es titula Cuidar els malalts tenint cura de les relacions. I s´inspira en la frase bíblica No és bo que l’home estigui sol (Gn 2,18). En destaquem: “Cal subratllar que, fins i tot en els països que gaudeixen de pau i de més recursos, el temps de la vellesa i de la malaltia sovint es viu en la solitud i, de vegades, fins i tot en l’abandonament. Aquesta trista realitat és sobretot conseqüència de la cultura de l’individualisme, que exalta el rendiment a tota costa i cultiva el mite de l’eficiència”.

Des de l’equip de la pastoral de la salut de les parròquies de Vilafranca, volem aprofitar per recordar:

– La importància de rebre el sagrament de la Unció dels malalts. No deixeu de demanar-lo, si cal els mossens aniran al domicili del malalt o l’ancià que ho demani; també a les residències. La celebració comunitària aquest any serà el diumenge 26 de maig a les 20h a la capella de Fàtima. Informació i inscripcions a la rectoria.

– L’atenció pastoral al centre sociosanitari Ricard Fortuny. Moltes persones hi han de passar unes setmanes o mesos de convalescència. Recordem que un dissabte al mes a les 11.30h s’hi celebra l’Eucaristia, i que també hi ha un servei de distribució de la comunió. Tinguem-ho present, i informem a aquells a qui pugui interessar.

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Noces de plata de la professió religiosa de la germana Maria Anastàsia Mutindi de l’Emmanuel. Avui dia 5 de maig a les 18h, al monestir, missa d’acció de gràcies presidida per Mons. Joan Enric Vives, bisbe d’Urgell.

Pelegrinatge a Montserrrat de les Hospitalitats de la Mare de Déu de Lourdes de les diòcesis catalanes. Dissabte 18 de maig. Els interessats a participar-hi amb la delegació de Vilafranca us podeu informar i apuntar el dilluns 6 de maig al despatx parroquial.

Trobada de matrimonis. L’equip d’acollidors de promesos convoca una trobada de les parelles que van rebre el sagrament del matrimoni els anys 2022 i 2023. Dissabte 11 de maig de 18h a 21h a la sala Mn. Vinyeta.

Primeres comunions. Comencem aquesta setmana les celebracions en grup. Aquest any són 64 infants que rebran l’Eucaristia per primera vegada durant el mes de maig. Preguem per ells, per la seva continuïtat en la vida cristiana, i per les seves famílies.

Colònies Penyafort. Estan ja obertes les inscripcions per a les colònies d’aquest estiu. 1r torn: del 15 al 24 de juliol, per als infants de I4 a 3r de Primària (possibilitat de 5 dies per als de I4 a 1r de Primària). 2n torn: del 24 de juliol al 2 d’agost (4t i 5è de primària). 3r torn: del 2 al 11 d’agost (6è de primària i 1r d’ESO). Informació i inscripcions al web: gepvilafranca@gmail.com

CALENDARI  I  AGENDA

Diumenge 5. Diumenge VI de Pasqua. Pasqua del malalt. Primeres comunions a Santa Maria a les 12h i a les 13:15h. A les 17h al castell de Subirats, trobada pasqual. A les 18h al monestir, aniversari de professió religiosa. No hi ha missa a les 20h a Fàtima.

Dimarts 7. A les 20:45h, reunió de pares/mares dels infants del 1r curs de la catequesi infantil.

Dimecres 8. A les 19:30h, res del rosari (cada dimecres).

Divendres 10. Sant Joan d’Àvila, prevere i doctor de l’Església. A les 19:30h a la capella del Santíssim, pregària de Vespres.

Dissabte 11. A les 10:30h, matí de recés al monestir (fins a les 12:30h). A les 18h, trobada de matrimonis casats recentment (vegeu notícia).

Diumenge 12. Ascensió del Senyor. Celebració de les Primeres comunions al col·legi Sant Ramon a les 11h i a la basílica de Santa Maria a les 12h i a les 13:15h.