El bisbe de Tortosa, monsenyor Sergi Gordo Rodríguez, antic vicari de Vilafranca del Penedès, presidirà aquest any la missa solemne de la Festa Major en honor a sant Fèlix, màrtir, copatró de la vila. Nascut a Barcelona el 1967, va entrar al Seminari de Barcelona i va estudiar Teologia i Filosofia a Barcelona i a Munic.

Va arribar a Vilafranca com a seminarista l’estiu del 1986, i va ser ordenat a la basílica de Santa Maria: de diaca el 8 de juny de 1991, i de prevere el 14 de juny de 1992. Va ser vicari de les parròquies de Vilafranca fins el setembre de 1994.

Posteriorment ha estat formador del Seminari Menor, professor de la Facultat de Filosofia, canceller i secretari general de l’arquebisbat de Barcelona, a més d’altres càrrecs i serveis.

Va ser ordenat bisbe a la basílica de la Sagrada Família de Barcelona l’any 2017, i va exercir com a bisbe auxiliar de Barcelona de 2017 a 2023. És bisbe de Tortosa des del juliol de 2023, en substitució de Mons. Enric Benavent, actual arquebisbe de València. El seu lema episcopal és “Serviu el Senyor amb alegria” (del salm 100).

El Sergi mai no ha perdut la seva relació amb Vilafranca, ha conservat algunes bones amistats i ha vingut sovint, sobretot per la Festa Major. De fet, ja va presidir la missa de Sant Fèlix l’any 2018, quan era bisbe auxiliar de Barcelona, i només l’any passat no va poder venir per motiu de força major, i molt a disgust seu.

Des de les parròquies de Vilafranca expressem la nostra satisfacció i el nostre agraïment per haver acceptat aquest encàrrec.