Cinquantè aniversari de l’inici del Concili Vaticà II  (7)

 

El proppassat 11 d’octubre va fer 50 anys que s’inicià el Concili Vaticà II, que convocà el Papa Joan XXIII. Per aquest motiu, ens va semblar oportú llegir, els dies de la Novena a Sant Fèlix, alguns fragments de dos dels principals documents conciliars.

Tot seguit podeu llegir el corresponent al setè dia.

 

De la Constitució pastoral de l’Església en el món contemporani, del Concili Vaticà II:

 

«Les armes científiques, certament, no s’acumulen únicament per poder-les emprar en temps de guerra. En efecte, com que la solidesa de la defensa de cada bel·ligerant s’estima que depèn de la capacitat fulminant de represàlies a l’adversari, aquesta acumulació d’armes, que augmenta any rere any, serveix de manera insòlita per atemorir els possibles adversaris. I això és considerat per molts com el mitjà més eficaç per assegurar una certa pau entre les nacions.

 

Pensi’s el que es vulgui d’aquest mètode de dissuasió, els homes han de convèncer-se que la cursa d’armaments, en la qual un gran nombre de nacions es refugien, no és el camí segur per a conservar sòlidament la pau, ni tampoc l’anomenat equilibri que en deriva és una pau certa i veritable. Per això, no sols no s’eliminen les causes de guerra, sinó que més aviat amenacen d’agreujar-se progressivament. Mentre hom esmerça riqueses immenses en la fabricació d’armes sempre noves, no es pot donar un remei suficient a tantes misèries del món d’avui. En comptes de guarir de debò i radicalment les dissensions entre els pobles, acaben per contagiar també altres parts del món. Caldrà escollir nous camins, partint d’una mentalitat renovada, perquè sigui suprimit aquest escàndol i, alliberat el món de l’angoixa que l’ofega, pugui renéixer la pau veritable.

 

Per això cal declarar novament que la cursa d’armaments és una plaga gravíssima per a la humanitat i perjudica els pobres d’una manera intolerable».

 

Els qui sembren pau mentre viuen,

s’anomenaran fills de Déu.

Benaurats seran i hereus d’un cel etern.

Benaurats seran prop de Déu.

CELEBRACIONS I ACTIVITATS

 

LXXXVI ROMERIA A MONTSERRAT

19, 20, 21 i 22 d’octubre de 2012

 

Aquest cap de setmana es celebren els principals actes de la tradicional ROMERIA DE VILAFRANCA A MONTSERRAT. Dissabte: el Viacrucis per la muntanya i la Vetlla de Santa Maria, enguany amb la participació de la Societat Coral El Penedès “El Coro” i dels “Bastoners”. Diumenge: la Missa conventual i la rebuda del P. Abat. Dilluns: la Missa dels romeus, en sufragi dels difunts vilafranquins.

 

XVIII JORNADES DE FORMACIÓ I ANIMACIÓ PASTORAL

22, 23, 24 i 25 d’octubre de 2012

de 2/4 de 10 a 11 del vespre

a la sala Mn. Vinyeta

Ens disposem a celebrar-les, enguany amb el títol general “EN L’ANY DE LA FE I ALS 50 ANYS DEL CONCILI VATICÀ II”.

  • Dilluns, dia 22: “De què parlem els cristians quan parlem de Fe?”. A càrrec de Núria Caum, religiosa de la Companyia de Maria.
  • Dimarts, dia 23: “Signes i motius d’esperança en l’Església d’avui”. A càrrec de Francesc Romeu, prevere i periodista.
  • Dimecres, dia 24: “El Concili Vaticà II, veu profètica per al segle XXI”. A càrrec de Josep M. Domingo, prevere.
  • Dijous, dia 25: “L’Evangelització i la transmissió de la Fe. Pistes d’actuació”. A càrrec de Gaspar Mora, prevere.

Val la pena que feu , si cal, un esforç per assistir-hi!

 

DOMUND 2012

Missioners de la Fe

 

El DOMUND (Diumenge Mundial de les Missions) es celebra aquest diumenge dia 21 d’octubre. Nosaltres, a Vilafranca del Penedès, perquè no coincideixi amb els dies de la Romeria a Montserrat, el celebrarem el proper cap de setmana (dissabte dia 27 i diumenge dia 28). Aquest dia pregarem per les Missions i destinarem la col·lecta a les Obres Missionals Pontificies.

 

Pastoral de la Salut:

 

El proper dissabte dia 27, a 2/4 de 12 del migdia, hi haurà celebració de l’Eucaristia al Centre Sanitari Ricard Fortuny.