ANY DE LA FE .  EL CREDO (2) Crec en Déu, Pare totpoderós

DÉU

La primera part de la Bíblia (en diem l’Antic o Vell Testament) ens narra com Déu es fa present en la història del poble d’Israel. En aquesta història Déu manifesta sobretot el seu amor fidel; el poble, sovint, li dóna l’esquena.

En la segona part de la Bíblia (en diem el Nou Testament) trobem –en la carta als Hebreus- aquesta afirmació: “Déu antigament havia parlat als pares per boca dels profetes, però ara, en aquests dies definitius, ens ha parlat a nosaltres en la persona del Fill”.

Per als cristians, “el Fill” és Jesús de Natzaret. Jesús, en arribar a l’edat adulta, predicà amb força sobre el regnat de Déu. El seu anhel era que Déu fos al cor de cada home i de cada dona. Estava convençut que si fos així, la relació entre les persones seria molt diferent.

 

PARE

Jesús de Natzaret ens parlà de Déu com a PARE. Un dia que els seus deixebles li demanaren que els ensenyés a pregar, els convidà a dir: “Pare nostre que esteu en el cel…”. És la pregària que molts hem après des de petits i que ens acompanya al llarg de la nostra vida.

El poble jueu respectava tant el nom de Déu que, si podia, no el deia. Per això sant Mateu ens parla del Regnat del “cel”. Però Jesús ens ha ensenyat a dir-li “Pare”. Els noms de pare o mare (papa o mama) són els primers que vam dir quan els nostres pares ens van ensenyar a parlar. Com un infant diu pare o mare, nosaltres diem a Déu “Pare nostre”, pare de tots; perquè tots som germans; tots hem estat fets a imatge i semblança de Déu.

 

De Déu, diu un gran savi, sabem més el que no és que no pas el que és. Els creients en tenim prou de dir-li: Pare nostre. Si ho diem de cor, la flama de la fe i de l’amor ens crema per dins.

 

TOTPODERÓS

I quan a la missa del diumenge, amb tota la comunitat reunida, diem: CREC EN DÉU PARE TOTPODERÓS…, el nostre cor canta i se sent convidat a estimar el bon Déu i la humanitat sencera. Aquesta fe és la petita flama que es va encendre el dia del nostre baptisme. És la fe que professem! És la fe que no ens caldrà quan “veurem Déu cara a cara”.

 

(continuarà)

CELEBRACIONS I ACTIVITATS

Temps d’Advent

Aquest diumenge tornem a començar l’Advent, un temps que ens convida a l’esperança. Les circumstàncies de crisi dramàtica que viu el nostre món conviden més que mai a insistir en l’esperança que ve de la fe que tenim. L’esperança ens fa descobrir com Déu actua enmig de les situacions del món i sobretot no ens deixa encallats en situacions que no tenen horitzó humà possible. L’esperança de l’Advent ha de ser una esperança activa que manifesta, pel camí de la caritat, que creiem en Déu i creiem en la persona humana que ell ha creat.

Celebracions d’Advent : Els dies feiners: a ¼ de 9 del matí, pregària de Laudes i Eucaristia a la Parròquia de la Stma. Trinitat. De dilluns a divendres: a 2/4 d’11, Eucaristia a l’església de sant Francesc. De dimarts a divendres: a les 8 del vespre, pregària de Vespres i Eucaristia a la Basílica de santa Maria. Els dimarts: a les 8 del vespre, Eucaristia a l’església de la Mare de Déu de Montserrat. Els dies festius: Horari habitual de Misses.

 

Any de la Fe

El proper dilluns dia 3 de desembre, a les 9 del vespre, a la sala parroquial Mn. Vinyeta, el professor Josep Lligadas, teòleg, ens parlarà sobre “Què volem dir quan diem: CREC EN DÉU, PARE”. Aquesta conferència està organitzada conjuntament amb els Grups de diàleg i és oberta a totes les persones de l’Arxiprestat de Vilafranca que vulguin assistir-hi.

 

Festivitat de la Immaculada Concepció

Enguany s’escau en dissabte. L’horari de misses serà l’habitual dels diumenges, menys la missa vespertina que serà del II Diumenge d’Advent. La vespertina de divendres (vigilia de la Immaculada) la missa serà d’aquesta festivitat de la Mare de Déu.

 

Consell Pastoral Parroquial

En la reunió del mes de novembre es varen tractar els següents temes:

  • Preparació d’un organigrama informatiu sobre les activitats pastorals de les parròquies de Vilafranca i dels seus diferents grups;
  • Presentació del nou “Itinerari Diocesà de Renovació Cristiana” que podeu trobar penjat en la web de les parròquies de Vilafranca;
  • Presentació del programa dels diversos actes organitzats amb motiu de la celebració de l’Any de la Fe;
  • Informació de l’estat de comptes de les parròquies vilafranquines a càrrec d’un membre del Consell d’Economia.

Finalment s’anuncià que Mn. Agustí Roig ha estat nomenat rector de les dues parròquies del municipi de Castellví de la Marca.