ANY DE LA FE .  EL CREDO (4)

Crec en un sol Senyor, Jesucrist 

El trimestre passat –primer trimestre del curs 2012-2013-, d’acord amb la programació de l’ANY DE LA FE a la nostra diòcesi de Sant Feliu de Llobregat, vàrem transcriure una Catequesi sobre “Déu Pare”. En aquest segon trimestre –fins al primer diumenge de Quaresma- en transcriurem una altra, sobre JESUCRIST.

Tal com assenyala el Catecisme de l’Església Catòlica, núms. 425.429, «La transmissió de la fe cristiana és, primerament, anunciar Jesucrist, per conduir a creure-hi. Des del començament, els deixebles tenien el desig fervent d’anunciar Crist: “Nosaltres no podem pas deixar de dir el que hem vist i sentit” (Fets dels Apòstols 4,20)».

El nom «JESUCRIST», està format per dues paraules: Jesús i Crist. Quan les ajuntem, són la més breu i més bella confessió de fe, perquè volem dir que: Jesús de Natzaret (home com nosaltres) és el Crist (paraula grega que tradueix la paraula hebrea “Messies” i que vol dir l’Ungit, l’Escollit de Déu, l’Esperat). Amb un tret diem que és home i Déu, home i Fill de Déu.

La primitiva comunitat cristiana és la que, amb la llum de l’Esperit Sant, inaugura aquesta expressió que tant estimem: Jesucrist! Sant Pau ens diu que res no es pot comparar «amb el valor que té poder conèixer Jesucrist, el meu Senyor» (carta als Filipencs 3,8).

 

Durant l’any litúrgic, l’any cristià, que sempre és l’any de la fe, celebrem dues festes que ens porten, d’una manera especial, la memòria de Jesús el Crist, el nostre Senyor i Salvador: Nadal i Pasqua.

Són les festes per excel·lència en què celebrem la bondat i l’amor de Déu, manifestats en Jesús de Natzaret, nascut humilment en un pessebre, nascut de Maria (a qui, amb raó, anomenem Mare de Déu), i mort ignominiosament en una creu.

(continuarà)

 

CELEBRACIONS I ACTIVITATS

Aplec de Sant Pau : Aquest diumenge celebrem el tradicional “Aplec de Sant Pau”. Comença a les 11 del matí amb el repic de campanes i la celebració de l’Eucaristia. A partir de les 12.00 h i fins a les 15.00 h hi ha programades diverses activitats lúdiques.

Un any més, en acabar l’Eucaristia, llegirem la “Pregària des de la balconada de l’Ermita”. Us n’oferim uns fragments :

«Sant Pau de les planes i pujols,

ensenyeu-nos de contemplar les obres de Déu.

Sant Pau dels boscos i rieres,

ensenyeu-nos de conviure en la pau.

Sant Pau de la solitud de les cases de pagès,

ensenyeu-nos d’acollir i de pregar.

Sant Pau mirador de Vilafranca,

ensenyeu-nos la solidaritat i el perdó…»

Pastoral de la salut:

* Reunió del voluntariat, el proper dimarts dia 29 de gener, a 3/4 de 7 de la tarda, a la rectoria.

* Eucaristia, el divendres dia 1 de febrer, a 2/4 de 12 del matí, al Centre de dia Sant Francesc.

Dissabte dia 2 de febrer : La presentació del Senyor (La Candelera)

 

Tancant d’alguna manera tot el relat nadalenc (tradicionalment avui es guarda el pessebre), aquesta festa ja la tenim documentada al segle IV a Jerusalem. El papa Sergi (segle VII) n’estableix la processó amb candeles (d’aquí el nom de Candelera).  És en el segle VIII quan a les Gàl·lies pren el nom de Purificació de Maria, que conservà fins el 1969. Amb el nom actual, el protagonista torna a ser el fill, Jesús, Llum de les Nacions. El 1997 el papa Joan Pau II en fa una jornada de pregària i de renovació pública dels vots religiosos.

Hi haurà benedicció de candeles a la missa de ¼ de 9 del matí a la parròquia de la Stma. Trinitat, i a l’inici de la missa de les 8 del vespre a santa Maria.

Missa Familiar, destinada a matrimonis joves amb infants petits. Dissabte dia 2 de febrer, a les 7 de la tarda, a la Parròquia de la Stma. Trinitat. A l’inici, benedicció de candeles.