ANY DE LA FE .  EL CREDO (5)

Crec en un sol Senyor, Jesucrist,

únic Fill seu i Senyor nostre;

el qual fou concebut per obra de l’Esperit Sant,

nasqué de Maria Verge.

 DÉU FET HOME. Diu l’evangelista sant Lluc: «Mentre eren allà (a Maria)   se li van complir els dies, i va néixer el seu fill primogènit» (2,6). I sant Mateu: «Josep, fill de David… (Maria) tindrà un fill, i li posaràs el nom de Jesús, perquè ell salvarà dels pecats el seu poble» (1,20-21). I sant Joan: «El qui és la Paraula s’ha fet home i ha habitat entre nosaltres, I hem contemplat la seva glòria, glòria que ha rebut com a Fill únic del Pare, ple de gràcia i de veritat» (1,14). I sant Pau: «… quan va arribar la plenitud del temps, Déu envià el seu Fill, nascut d’una dona, nascut sota la Llei…» (carta als Gàlates 4,4).

Tots aquests textos expressen la bellesa del misteri que, amb una paraula sàvia, anomenem l’ENCARNACIÓ: Déu es fa carn, es fa home, es fa un de nosaltres, entra a la nostra història, per a salvar-la. Amb paraules més planeres, que els nens canten a cor, ho diu un cant nadalenc (de Mn. Albert Taulé): «Déu se’ns acosta, Déu ens visita, Déu es fa home: Això és Nadal!».

I la tradició n’ha fet una festa popular, enriquida amb mil poemes, amb mil nadales i amb un estol d’àngels que il·luminen la nit de Nadal.

EL REGNE DE DÉU. L’infant de Nadal creixerà en el silenci de la fusteria de Natzaret, fins que l’Esperit de Déu el menarà a fer l’anunci del Regne de Déu: Déu vol ser en el cor de cada home i de cada dona, de manera que, empesos per l’amor de Déu, visquin tots com a germans, fills del Pare del cel, que fa sortir el sol per a bons i dolents. Un Regnat d’amor i de pau per a tothom, més enllà de qualsevol norma.

Tot el que Jesús va dir i va fer durant la seva vida pública, les seves paraules i els seus signes, són «la bona nova» (l’evangeli) del Regne de Déu que Jesús anuncia i comença a fer realitat. Els evangelistes ens acompanyen i ens descobreixen (a través de discursos, paràboles, miracles… i l’encontre amb la gent i sobretot amb els deixebles) la grandesa de la persona de Jesús, tan a prop dels febles i tan crític amb els poderosos.   (continuarà)

CELEBRACIONS I ACTIVITATS

Dissabte dia 2 de febrer : La presentació del Senyor (La Candelera)

Hi haurà benedicció de candeles a la missa de ¼ de 9 del matí a la parròquia de la Stma. Trinitat, i a l’inici de la missa de les 8 del vespre a santa Maria. També a l’inici de la Missa Familiar que es celebra a les 7 de la tarda, a la Parròquia de la Stma. Trinitat.

Curs bíblic. El proper dimarts dia 5 de febrer, a ¾ de 7 de la tarda, a la rectoria. Tema: 2Co 10,1-11.

Consell Pastoral Parroquial. La reunió corresponent a aquest mes serà el proper dimecres dia 6, a les 9 del vespre, a la rectoria.

Festa de sant Jocund, compatró de Vilafranca del Penedès. S’escau el dissabte dia 9 de febrer. L’invocarem en la missa de les 8 del vespre. Al final de la celebració, cantarem els Goigs.

“Com en sou Sant protector celestial coronat, deu Jocund, Màrtir Sagrat, el remei superior”.

MANS UNIDES

Campanya contra la Fam

L’eslògan de la Campanya d’enguany, que celebrarem el proper cap de setmana (divendres 8, dissabte 9 i diumenge 10) és: “NO HI HA JUSTÍCIA SENSE IGUALTAT”.

El projecte encomanat als Arxiprestats de Garraf, Vilafranca, Anoia i Piera/Capellades és a Sierra Leone i consisteix en l’Ampliació d’una escola per a discapacitats auditius: construcció d’una sala-taller de formació professional.

El projecte es localitza en un barri als afores de Bo, la segona ciutat més poblada del país (234.000 habitants), en la província sud de Sierra Leone. És un país que, encara havent millorat en els últims anys, se situa entre els més empobrits del món.

En aquesta barriada, creada fa 15 anys, viuen unes 4.000 persones. La pobresa és extrema i un 70% dels adults estan aturats.

El pressupost d’aquest projecte és de 42.122 euros. Els beneficiaris directes seran els 100 nois i noies, alumnes de formació professional.

Els actes programats són, com cada any:

Divendres dia 8, a les 9 del vespre: SOPAR DE LA FAM;

Dissabte dia 9 i diumenge dia 10 : PREGÀRIA I COL·LECTA.