DIMENGE I D’ADVENT / A

1 de desembre de 2019

Veniu, Senyor Jesús!

Avui comença el temps d’Advent, un temps dedicat a preparar la vinguda del Senyor que celebrarem per Nadal. Un temps litúrgic intens, que ens convida a l’esperança i a viure amb profunditat el misteri de l’encarnació. Com sempre, els textos litúrgics ens ajuden a viure l’espiritualitat pròpia de cada celebració cristiana. Aquí us ofereixo, per exemple, l’oració col·lecta del diumenge I d’Advent: “Concediu, Senyor, als vostres fidels d’acollir amb bones obres la vinguda del vostre Fill Jesucrist, perquè, comptats entre els elegits a la seva dreta, posseeixin en herència el Regne del cel”. Es tracta, doncs, de viure amb esperança la vinguda del Senyor, però d’acollir-lo també amb una vida coherent per rebre’l com cal. Visquem amb intensitat aquest temps d’Advent, i preparem-nos així per al Nadal Avui donarem un especial relleu al leccionari, ja que es comença a utilitzar el que correspon al nou any litúrgic (cicle A).. Recordem que, com un mitjà per viure més intensament l’Advent, cada dia a la missa de les 8:15 h a la Trinitat resem Laudes, i al vespre a la missa de les 20 h resem Vespres.

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

100 anys de la concessió del títol de basílica a l’església de Santa Maria pel papa Benet XV. Va ser el 7 de gener de 1920, i ho celebrarem solemnement, coincidint amb la festa de Sant Raimon de Penyafort, amb una missa a les 20 h presidida pel bisbe Agustí. Recuperarem les insígnies pròpies de la basílica (conopeu i tintinacle), i s’interpretarà l’Ave Verum a càrrec d’un cor creat especialment per a aquesta ocasió. La setmana que ve donarem més informació.

Exposició de pessebres. A la Capella dels Dolors, del 6 de desembre al 6 de gener (i el cap de setmana 11 i 12). Organitzada per l’Associació de Pessebristes de Vilafranca. Oberta cada dia (excepte dilluns) de 18 h a 20 h, i els dissabtes, diumenges i festius també de 12 h a 14 h.

La Inmaculada Virgen de la Puerta. La comunitat peruana celebra la festa de la seva patrona, amb una novena cada dia a les 20 h a l’església de Sant Francesc, i amb la missa solemne el dissabte 7 de desembre a les 12 h. Els felicitem de tot cor, i els encomanem a la Mare de Déu.

MERCADET SOLIDARI. El Grup Tercer Món – Mans Unides de les Parròquies de Vilafranca organitza un “Mercadet Solidari” els dies 6, 7 i 8 de desembre de 2019. Estarà situat a la Sala Mn. Vinyeta, en horari de 11:30 a 14 h i 18:30 a 21 h, i s’hi podran trobar roba i articles nous i de segona mà. Els beneficis es destinaran al projecte de Mans Unides d’aquest any: la promoció social i econòmica de la zona de Wayuu, a Colòmbia. Agraïm a tothom la seva col·laboració.

El Centre d’Acollida Abraham, amb el suport de Càritas diocesana de Sant Feliu i de l’Ajuntament de Vilafranca, ha millorat les seves instal·lacions, ampliant la sala-menjador, condicionant  els serveis (3 dutxes i lavabos),  destinant una dependència per les rentadores i secadores i una altra per al rebost. A la part exterior de l’edifici, a més de pintar la façana, s’han protegit les finestres amb persianes noves i s’ha incorporat un porxo com a espai de convivència a l’aire lliure i de recer davant les inclemències del temps. Així mateix, s’han condicionat els dormitoris amb nous llits i equipaments.

El dimecres 13 de novembre, coincidint amb el “Dia de les persones sense llar”, es va fer la inauguració, amb l’assistència del bisbe Agustí Cortés i de l’alcalde Pere Regull. Va ser un acte de reconeixement a totes les persones i entitats que han fet possible que els usuaris puguin gaudir, amb dignitat, del servei que reben de Càritas.

Aquest Centre ajuda els homes que han perdut l’habitatge, la família, el treball, i es troben en una situació precària, moltes vegades agreujada per la falta de salut.

El Centre està atès per persones qualificades (treballadors i educadors socials) que fan l’acollida. Disposa de 10 places i està obert tot l’any. L’horari d’acollida és de les 17 h a les 10 h de l’endemà. Els usuaris hi poden pernoctar durant 7 dies i cada dia berenar, dutxar-se, sopar, rentar la roba, esmorzar i rebre un entrepà per dinar. També hi ha servei de dutxes al matí per a persones de Vilafranca i entorn que no en disposen.

Caldria que la comunitat cristiana deixés els prejudicis i les pors per apropar-se a la realitat de les persones sense llar, considerant la seva situació com una vulneració dels seus drets,  per la qual cosa seria bo que tots nosaltres hi aportéssim el nostre granet de sorra, amb petits gestos, compromisos o accions, participant-hi com a voluntaris. ¿Què implica ser voluntari? Destinar un temps recolzant aquestes persones, intentant crear vincles de confiança i d’amistat. US HI ESPEREM, SEREU BENVINGUTS!!!

CALENDARI  I  AGENDA

Diumenge 1 de desembre. Diumenge I d’Advent. (Comença un nou any litúrgic, cicle A).

Dilluns 2. A les 21 h, reunió de l’equip organitzador dels Grups de Diàleg per preparar el programa de conferències.

Dimarts 3. Sant Francesc Xavier. A les 18:45 h, reunió de l’equip de la Pastoral de la Salut.

Dimecres 4. A les 19 h, reunió del grup Tercer Món – Mans Unides.

Dijous 5. Després de la missa de les 20 h, pregària amb exposició del Santíssim.

Divendres 6. Festa civil. No hi ha missa a Sant Francesc. Mercadet solidari de Mans Unides (vegeu notícia).

Dissabte 7. A les 12 h, missa en honor a la Virgen de la Puerta (patrona de Perú) a l’església de Sant Francesc.

Diumenge 8. La Immaculada Concepció de Maria. Diumenge II d’Advent.          

JESUCRIST, REI DE TOT EL MÓN / C

24 de novembre de 2019

Objectiu diocesà: Créixer

El bisbat de Sant Feliu de Llobregat ens proposa per aquest curs 2019-2020 l’objectiu diocesà “Créixer”. Amb un afegit: “…fins a la talla pròpia de la plenitud del Crist” (Ef 4,13). Créixer en número de fidels, amb un treball evangelitzador i missioner. Però sobretot créixer com a cristians, créixer “en qualitat”: en autenticitat, coneixement, experiència, vida, profunditat. Cal l’enfortiment i el creixement dels laics i laiques, dels fidels batejats, membres del Poble de Déu, que tenen una missió específica en el món. Diu el bisbe Agustí en la seva presentació de l’objectiu diocesà: “Somniem amb esdevenir Poble de Déu viu i fecund, on els laics palesin la joia de creure i siguin capaços de fer present en el món la llum de l’evangeli”. Es tracta, doncs, de potenciar el laïcat, especialment en la seva formació, vivència i missió. Se’ns demana que fem aquest subratllat en tot el treball pastoral que ja fem i, si es pot, amb noves iniciatives. N’anirem parlant en el consell pastoral i en l’àmbit arxiprestal.

En aquesta línia, publiquem avui un fulletó amb totes les propostes de formació i espiritualitat que ofereix als fidels l’Arxiprestat de Vilafranca. Prenem-lo i aprofitem-lo!

L’ESGLÉSIA GRECOCATÒLICA UCRAÏNESA

És una de les Esglésies orientals de ritu bizantí però en comunió amb el papa de Roma, i per tant catòlica. Recordem que la divisió entre Orient i Occident es va produir l’any 1054 per motius teològics (els orientals no acceptaren les resolucions del Concili de Calcedònia de l’any 451). És l’anomenat Cisma d’Orient, quan el papa de Roma Lleó IX i el patriarca de Constantinoble Miquel I es van excomunicar mútuament. Des d’aleshores quedà separat el cristianisme catòlic romà occidental i el cristianisme ortodox oriental. De tota manera, moltes Esglésies orientals, tot i mantenir els ritus, formes i tradicions orientals, es van mantenir units a Roma, amb la qual cosa en molts països de l’est hi conviuen dues Esglésies paral·leles, segons estiguin unides a Roma o no.

Aquest és el cas de l’Església a Ucraïna. L’Església grecocatòlica ucraïnesa començà a partir del Sínode de Brest (1596), que proclamà la unió amb Roma de la província eclesiàstica de Kíev, encapçalada pel seu metropolita, tot desvinculant-se del patriarcat de Constantinoble. Culminava així un procés previ amb el treball dels jesuïtes que volien la unió de catòlics i ortodoxos, i accelerat pel domini absorbent del nou patriarcat de Moscou, que amenaçava anul·lar la identitat de l’Església d’Ucraïna.

Però aquesta unió no fou acceptada fàcilment, i molt aviat (1620) es creà una jerarquia ortodoxa amb un metropolita propi també a Kíev. Després, amb el domini d’Ucraïna per part de Rússia i després de la Unió Soviètica, es derogà la unió amb Roma i s’integrà tota l’Església d’Ucraïna dintre de l’Església ortodoxa russa. Els grecocatòlics passaren a la clandestinitat o hagueren d’emigrar a Estats Units i Canadà.

Amb la caiguda del comunisme, l’Església grecocatòlica ucraïnesa pogué ressorgir i es restablí l’arquebisbe major de Kíev. Tenen molta presència amb comunitats en diversos llocs d’Europa i Amèrica. Celebren segons la litúrgia bizantina en llengua ucraïnesa.

El responsable de la comunitat a casa nostra és el pare Sergiy Znak, prevere incardinat a l’arquebisbat de Barcelona i rector de la parròquia personal de Santa Mònica, a la Rambla. Les misses se celebren els diumenge cada dues setmanes a les 14 h a la capella de la Mare de Déu de Fàtima de Vilafranca.

CALENDARI  I  AGENDA

Diumenge 24. Solemnitat de Jesucrist, Rei de tot el món (últim diumenge de l’any litúrgic). A les 12 h, dintre de la missa de la basílica de Santa Maria, ballada d’una sardana a càrrec dels balladors joves, amb acompanyament de la Colla Reus Jove, amb motiu de la Diada del Soci de Vilafranca Sardanista.

Dimarts 26. A les 21 h, comissió d’economia.

Dimecres 27. A les 21 h, consell pastoral arxiprestal.

Dijous 28. A les 21 h, reunió de pares/mares dels nois/noies del 1r curs de catequesi de Confirmació.

Divendres 29. Sant Sadurní. Dia especialment dedicat a la pregària per les vocacions al nostre bisbat.

Dissabte 30. Sant Andreu apòstol. A les 11:30 h, missa al centre sociosanitari Ricard Fortuny. A les 19:15 h a la sala Mn. Vinyeta, contes de Santa Maria (per a infants petits). A les 20 h a Santa Maria, missa amb els grups de joves.

Diumenge 1 de desembre. Diumenge I d’Advent.

DIUMENGE XXXIII DE DURANT L’ANY / C

17 de novembre de 2019

La Jornada dels Pobres i el treball de Càritas

Avui se celebra a tota l’Església, coincidint amb el penúltim diumenge de l’any litúrgic, la Jornada Mundial dels Pobres, una iniciativa que el papa Francesc va proposar al final de l’Any Sant de la Misericòrdia (2016) i que arriba aquest any ja a la seva tercera edició. Aquesta jornada ens anima a prendre consciència de la situació de pobresa que viuen moltes persones i a respondre-hi amb generositat. El lema d’aquest any és: “No es veurà defraudada l’esperança dels humils” (del salm 9,19). La celebració d’aquesta jornada ens dona ocasió a recordar i valorar tot el treball que es fa des de Càritas Interparroquial de Vilafranca, que és la dimensió social i solidària de la comunitat cristiana. Per això avui trobareu a les tauletes de les esglésies la Memòria del 2018, amb tota la tasca realitzada. També hem estrenat un plafó informatiu de Càritas a l’entrada de la basílica de Santa Maria, semblant a la cartellera que ja hi ha a la parròquia de la Trinitat, amb una bústia per fer-hi donatius. Recordem també que precisament aquesta setmana el bisbe Agusti ha inaugurat i beneït les reformes realitzades al Centre d’Acollida Abraham. Donem-ne gràcies a Déu!

________________________________________________________________________

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Cadena de pregària per les vocacions. Continua durant tot el mes de novembre, sota el lema: “Val la pena arriscar la vida per Crist!”. El nostre bisbat de Sant Feliu té assignats especialment per subratllar aquesta intenció de pregària els dies 9, 19 i 29 de novembre.

Projectes Campanya de l’Ampolla. Està obert el termini per presentar projectes als quals destinar els beneficis de la propera edició, que tindrà lloc l’11 de gener. Es poden presentar a la rectoria fins el 23 de novembre.

Pastoral de joves. Hem iniciat ja els grups de joves. Aquest curs tenim dos grups de 1r de de confirmació (en els quals participen 20 nois i noies), dos grups de 2n. curs (19 nois i noies), també un grup de postconfirmació (16-17 anys) i dos grups de joves (18-21 i 22-26 anys respectivament). Recordem que una vegada al mes convoquem tots els joves de la parròquia (també els del Divercat) a celebrar junts la missa a les 20h. a Santa Maria. Proper dia: 30 de novembre.

Confirmació d’adults. Recordem que les parròquies de l’Arxiprestat de Vilafranca ofereixen la possibilitat de rebre el sagrament de la Confirmació a aquells adults que no l’han rebut. La preparació es farà durant els mesos de febrer a abril de 2020, i la celebració de la confirmació serà durant el temps de Pasqua. Inscripcions fins el mes de gener.

Loteria de Nadal. Encara queden participacions del número 75.281, destinades a recaptar fons per a la rehabilitació de la basílica. Es poden adquirir al preu de 5 €.

Comencen les obres de la basílica!

Realitzada ja fa uns mesos la reparació dels campanarets i de la façana sud, afrontem ara les obres de rehabilitació de la part essencial de l’edifici: la teulada. L’obra prevista consisteix en: retirar les teules, aprofitant les que estiguin en bon estat i rebutjant les malmeses; treure l’embigat que sustenta la teulada fixat sobre els cavalls de fusta dels murs; posar tot l’embigat nou, de fusta nova; introduir entre l’embigat i les teules unes planxes de suport per evitar les humitats provinents de les pluges i donar més consistència a l’estructura; recalçar totes les teules (deixant les velles a la part superior i les noves a la part inferior per mantenir l’efecte cromàtic extern de la basílica). Parlem d’una gran obra, de 760 metres quadrats de superfície de teulada. El pressupost global és de 550.000 €, tot i que, si no hi ha prou finançament inicial, l’obra es pot dividir en 3 fases. Les obres tindran una durada de 4 mesos, i s’acabaran abans de Setmana Santa.

Recordem que la parròquia està gestionant subvencions, i alhora també una campanya de recaptació de fons a particulars, empreses i comerços titulada “Apadrina una teula”; n’anirem donant informació. Alhora que també recordem que el proper 7 de gener celebrarem els 100 anys de la concessió del títol de basílica a l’església de Santa Maria per part del papa Benet XV (1920).

Web actualitzat. Darrerament hem actualitzat el web de les parròquies de Vilafranca, on es pot trobar tota la informació. També hi ha una versió actualitzada de l’organigrama parroquial, amb tots els grups i serveis que s’ofereixen. El podeu consultar a http://www.parroquiesdevilafranca.org  

CALENDARI  I  AGENDA

Diumenge 17. Diumenge XXXIII del temps de durant l’any. Jornada Mundial dels Pobres.

Dimarts 19. A les 18:45 h, grup bíblic. Tema: Guarició del fill d’un funcionari reial (Jn 4,43-54). Obert a tothom interessat en aprofundir en la Sagrada Escriptura.

Dijous 21. La Presentació de Santa Maria. A les 21 h, reunió de l’equip de pastoral de joves.

Divendres 22. Santa Cecília. A les 21 h, reunió de pares/ mares dels infants del 1r curs de catequesi.

Dissabte 23. A les 19 h, trobada dels matrimonis que s’han casat durant aquest any 2019.

Diumenge 24. Solemnitat de Jesucrist, Rei de tot el món (últim diumenge de l’any litúrgic). A les 12h, dintre de la missa de la basílica de Santa Maria, ballada d’una sardana a càrrec dels balladors joves, amb acompanyament de la Colla Reus Jove, amb motiu de la Diada del Soci de Vilafranca Sardanista.

Congrés

No són pocs els textos que el papa Francesc ha adreçat als fidels catòlics, i als homes i dones del nostre món, en els seus sis anys de pontificat. Ja sigui amb meditacions diàries, homilies, discursos, encícliques, exhortacions apostòliques o d’altres formats, és indiscutible que les paraules de papa Francesc certifiquen un veritable canvi d’època, dins el qual al cristianisme se li reclama una conversió profunda. El papa Francesc ha traduït aquesta necessitat amb la manifestació d’un somni missioner per a tota l’Església. Des d’aquí, els propers dies 12, 13 i 14 de novembre, l’Ateneu Universitari sant Pacià convoca la celebració d’un congrés internacional sobre «L’aportació del papa Francesc a la teologia i a la pastoral de l’Església». L’arribada de ponents d’arreu del món (Amèrica del nord, Amèrica llatina, Àsia, Àfrica i Europa) expressen no només l’interès per seguir aprofundint i posar llum a les intuïcions del papa, sinó també el desig a compartir el camí escoltant veus d’altres indrets, d’altres contextos culturals i d’altres realitats de fe.

El congrés s’inclou en un marc de lectura aprofundida de les aportacions del papa Francesc, i així, en una clara línia de revitalització teològica i pastoral. Aquesta empremta personalitzada del bisbe de Roma, vingut d’Amèrica llatina, un lloc perifèric respecte la nostra Europa, no és quelcom improvisat, ni cap «producte teològic estratègic», tot el contrari. L’aportació amb l’àmbit teològic i pastoral del papa Francesc és una icona lluminosa, construïda molt serenament, des d’una recepció positiva del Concili Vaticà II i des d’una lectura encarnada de la realitat que el mateix pastor Bergoglio havia viscut anteriorment.

La plasticitat de les seves reflexions, les imatges entenedores o el caràcter decidit dels seus gestos, són contínuament «una proposta que genera propostes» i que ens endinsen en un segon postconcili, aquell en el que els cristians són cridats a ser audaços i creatius, per tal d’iniciar processos de vivència de la fe marcats per la misericòrdia, per la conversió pastoral i el somni missioner.

L’aportació del papa Francesc és suggerent per als cristians d’arreu, i a tots exigeix el fet d’aprofundir en un repte constant, concretament la necessitat d’unir la teologia i la vida com dos vasos comunicants. Aquest intercanvi més fluid entre reflexió i concreció, es repeteix en d’altres àmbits i aspectes de la vida cristiana i de la vida eclesial, com entre el centre i les perifèries, les idees i la realitat, el temps i l’espai, la individualitat i la comunitat. Aquestes tensions, pròpies de la vida, cal enfocar-les madurament, i així exercitar-se contínuament en el discerniment, proposta constant del papa Francesc, per tal de viure amb més transparència el mateix Evangeli, que és la proposta de Jesús, i ser testimonis de l’alegria de la fe en el nostre món.

El desplegament de les 15 ponències del congrés, protagonitzades per homes i dones que lideren la reflexió teològica actual, i que, a més a més, estan implicats en l’acompanyament pastoral de diversos projectes d’evangelització de vàlua indiscutible, esperen ser manifestacions harmòniques d’aquest fil musical que ha iniciat el papa Francesc amb la seva aportació original i pròpia.

El congrés recull a més a més, una dimensió divulgativa novedosa, aprofitant la voluntat de la càtedra de teologia pastoral «arquebisbe Josep Pont i Gol», de fer arribar els ponents i les seves intuïcions al món de les parròquies, al món de les perifèries com diria el papa Francesc, i d’aquesta manera els mateixos ponents, durant els mateixos dies, al vespre, seran els qui compartiran les seves aportacions a un públic més extens.

GDE Error: Error retrieving file - if necessary turn off error checking (404:Not Found)

DIUMENGE XXXII DE DURANT L’ANY / C

10 de novembre de 2019

L’arquebisbe de Yaoundé (Camerun), a Vilafranca

L’Ateneu Universitari Sant Pacià (que agrupa les Facultats de Teologia, Eclesiàstica de Filosofia, i Antoni Gaudí d’Història, Arqueologia i Art Cristià) organitza cada any, el mes de novembre, un Congrés de Teologia sobre algun tema d’interès, amb la participació de ponents d’alt nivell. Aquest any, el congrés es titula “L’aportació del papa Francesc a la Teologia i a la Pastoral de l’Església”, i tindrà lloc a Barcelona del 12 al 14 de novembre. Hi participaran teòlegs i bisbes vinguts de Roma, Bolonya, Buenos Aires, Camerun, Índia, Estats Units, Espanya, Tarragona i Barcelona. Una novetat d’aquesta edició és que els vespres dels dies del congrés alguns dels ponents es desplaçaran a poblacions properes per impartir les seves ponències. Vilafranca ha estat escollida per ser la seu d’una d’aquestes conferències. Així, doncs, tindrem el privilegi d’acollir una de les ponències del Congrés:

Dijous 14 de novembre, a les 20:30 h a l’església de Sant Francesc: “L’alegria dels pobres i dels immigrants, esperança de la missió”, per Mons. Jean Mbarga, arquebisbe de Yaoundé (Camerun). Acte gratuït i obert a tothom.

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Jornada de Germanor. Avui a tota l’Església se celebra aquesta jornada per conscienciar-nos de les necessitats econòmiques de l’Església i col·laborar en el seu autofinançament, amb el lema: “Sense tu no hi ha present, amb tu hi ha futur”. Es farà una col·lecta a totes les misses destinada al fons comú diocesà del nostre bisbat de Sant Feliu de Llobregat.

Reforç educatiu de Càritas. El passat dia 30 de setembre va començar el Reforç  educatiu de Càritas Interparroquial de Vilafranca. És un servei dirigit als infants de Primària i d’ESO, amb dificultats d’aprenentatge. A principis de curs els centres educatius envien els alumnes que necessiten un suport, com és l’aprenentatge de les matèries bàsiques, reforçar hàbits d’estudi i de socialització, i que les seves famílies, degut a la seva precària situació econòmica, no els poden oferir altres ajudes. Enguany aquest servei compta amb una educadora i 10 voluntaris. L’activitat es realitza a les tardes, de dilluns a dimecres. Els 20 infants d’Educació Primària assisteixen una hora a un dels dos torns, de 17 h a 18 h o de 18 h a 19 h de la tarda. També hi ha un grup de 5 nois i noies d’ESO, amb l’horari de 16 h a 17 h de la tarda. El passat dijous 24 d’octubre el bisbe Agustí va beneir les noves aules on es realitza aquest servei als baixos del carrer de la Font n. 35. Desitgem la incorporació de nous voluntaris, per poder atendre els infants que necessiten ajuda per al seu desenvolupament. Animem les persones de la comunitat a destinar una hora o més a la setmana, segons la seva disponibilitat, com un compromís de cara a la societat en la qual tots ens puguem sentir millor.

Resultat Domund. Fruit de la col·lecta realitzada els dies 26 i 27 d’octubre, s’han lliurat a la Delegació Diocesana de Missions 1.503,58 €.

Projectes Campanya de l’Ampolla. Es poden presentar projectes als quals destinar els beneficis de la propera edició (11 de gener) a la rectoria fins el 23 de novembre.

Cartellera llibres. Recordem que a la basílica de Santa Maria hi ha uns prestatges (al costat de la capella del Santíssim), amb llibres d’espiritualitat i formació cristiana. Val la pena mirar-los i adquirir-ne algun que tingui interès.

Celíacs. Recordem que a la basílica de Santa Maria disposem d’hòsties aptes per a celíacs. Aquells que participeu de l’eucaristia i tingueu aquesta intolerància, podeu combregar demanant-ho abans de començar la missa a la sagristia. Si algú participa a l’eucaristia en una altra església, podeu comentar-ho al mossèn per trobar la forma de poder combregar també.

Missa per televisió. Recordem que podeu veure la missa dominical a TV2 a les 10:30 h des de Sant Cugat del Vallès; i també a les 11 h des de Montserrat als diferents Canals de la Xarxa de Televisions Locals, entre les quals Penedès Televisió, Canal Blau, etc. També els dies feiners a través de 13TV, que la retransmet a les 11 h; i per internet, a Montserrat TV (http://www.montserratcomunicacio.cat).

Loteria de Nadal. Encara queden participacions del número 75.281, destinades a recaptar fons per a la rehabilitació de la basílica. Es poden adquirir al preu de 5 €.

CALENDARI  I  AGENDA

Diumenge 10. Diumenge XXXII del temps de durant l’any. Jornada de Germanor, col·lecta per al fons comú diocesà. Excursió amb famílies.

Dimarts 12. A les 16 h, reunió de la junta de la casa de colònies de Penyafort.

A les 18:30 h, grup d’estudi d’evangeli. Reflexió sobre l’evangeli del diumenge vinent. Obert a tothom.

Dimecres 13. A les 12 h, inauguració i benedicció de les millores del centre d’acollida Abraham de Càritas, a càrrec del bisbe Agustí. A les 21 h, reunió de pares/mares dels nois i noies del 2n. curs de la catequesi de Confirmació.

Dijous 14. A les 20:30 h a l’església de Sant Francesc, conferència de l’arquebisbe de Yaoundé (vegeu davantal). Atenció! La missa de les 20 h s’avança a les 19:50 h.

Dissabte 16. A les 18:30 h, sessió de formació litúrgica.

Diumenge 17. Diumenge XXXIII del temps de durant l’any. Jornada Mundial dels Pobres.

DIUMENGE XXXI DE DURANT L’ANY / C

3 de novembre de 2019

Consell Pastoral Parroquial

Aquest mes d’octubre hem reprès el treball del consell pastoral interparroquial de Vilafranca. Els eixos del treball de les nostres parròquies per a aquest curs 2019-2020 seran:

  1. a) Santa Maria 2020. El proper 7 de gener s’escau el centenari de la concessió del títol de basílica a l’església de Santa Maria per part del papa Benet XV. Ho celebrarem tot coincidint amb la nova fase de les obres de rehabilitació, concretament de la teulada.
  2. b) Celebracions Dominicals en Absència de Prevere. Volem preparar religioses i laics que puguin fer aquest servei, i conscienciar també la comunitat de Vilafranca sobre aquestes celebracions que ja es fan en alguns pobles.
  3. c) L’objectiu diocesà per a aquest curs: Créixer. Es tracta de potenciar la formació dels laics; ho anirem explicant.
  4. d) Reprendre les conclusions de l’assemblea parroquial:

– Acollir i acostar-se als nouvinguts

– Potenciar el coneixement dels grups

– Més relació intergeneracional entre fidels i grups

– Potenciar la dimensió espiritual

– Celebracions més flexibles per acollir infants i joves.

Intentarem omplir de contingut aquests eixos i anirem recollint tot el treball que es faci.

Recordem també que des del consell pastoral parroquial tenim interès que hi hagi més fidels que puguin participar en els serveis litúrgics de les nostres eucaristies: lectors, donadors de comunió, passar les paneres de la col·lecta, col·laboradors a la sagristia… Es tracta de participar amb aquests autèntics ministeris laicals en la litúrgia, per tal que no sempre siguin els mateixos els que els realitzen, i així també hi hagi més fidels que col·laborin. Per això aquest cap de setmana (dies 2 i 3 de novembre) ho direm a totes les misses; els voluntaris que us oferiu ho podeu comunicar als mossens o a les sagristies de les diferents esglésies. Moltes gràcies!

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Visita de les relíquies de Santa Bernardeta. A la catedral de Sant Feliu de Llobregat, el dijous 7 de novembre. L’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes et convida a aquest esdeveniment. 10:30 h, arribada de les relíquies. 11 h, missa de benvinguda i vetlla amb veneració de les relíquies. 18 h, Vespres i Processó. 19:30 h, missa de comiat. La delegació de Vilafranca organitza un autocar que sortirà a les 16:30 h. Inscripcions al despatx parroquial el dilluns 4 de novembre de 19 a 20 h.

Trobada dels animadors de la litúrgia. Dissabte 9 de novembre, de 10 h a 13 h a la Casa de l’Església de Sant Feliu. Tema: “Balanç d’aquests 10 anys”, a càrrec del P. Bernabé Dalmau. La parròquia organitza un autocar, inscripcions al despatx parroquial.

Excursions familiars. Una nova proposta pastoral. Un diumenge al trimestre us convidem a aquesta activitat lúdica i formativa per a famílies joves amb fills. Comencem el dia 10 de novembre. Horari: 9:45 acollida a la capella de Fàtima (Poble Nou), missa, excursió a Castellví de la Marca (amb cotxes), dinar (cadascú se’l porta), tornada a les 16 h. Informació i inscripcions Mn. Jordi Tres (tel. 600 35 03 70).

Missa amb joves i contes de Santa Maria. Reprenem aquesta missa una vegada al mes, convocant especialment els grups del Divercat, Confirmació, Postconfirmació i joves. Propera: dissabte 9 de novembre a les 20 h a Santa Maria. Els dies que hi hagi la missa amb joves es fa també la trobada amb infants petits (abans de la Primera Comunió) a les 19:15 h a la sala Mn. Vinyeta.

Cadena de pregària per les vocacions. Com cada any, les                                                                    diòcesis de Catalunya dediquen el mes de novembre a pregar per les vocacions. Enguany el lema és: “Val la pena arriscar la vida per Crist!”. En farem esment a les nostres celebracions, sobretot els dies que té assignat en aquesta cadena de pregària el nostre bisbat: 9, 19 i 29 de novembre.

Recessos espirituals “Aixeca’t”. Una experiència espiritual oberta a tothom. Un dissabte al matí cada mes (de 10:30 a 13:30 h) al Monestir de la Mare de Déu del Carme. Primer recés: 9 de novembre.

Projectes Campanya de l’Ampolla. Està obert el termini per presentar projectes als quals destinar els beneficis de la propera edició, que tindrà lloc l’11 de gener. Es poden presentar a la rectoria fins el 23 de novembre.

CALENDARI  I  AGENDA

Diumenge 3. Diumenge XXXI del temps de durant l’any.

Dilluns 4. Sant Carles Borromeu, bisbe.

Dimarts 5. Beata Maria Ràfols. A les 18:45 h, grup bíblic. Tema: Gràcies a una dona de Samaria (Jn 4,1-42).

Dimecres 6. Beat Josep Casas Ros i companys màrtirs. A les 19 h, reunió del grup de Tercer Món – Mans Unides.

Dijous 7. Arribada a Sant Feliu de les relíquies de Sta. Bernardeta (vegeu notícia). A les 20:30 h, pregària amb exposició del Santíssim. A les 21 h, consell pastoral.

Divendres 8. A les 21 h a la sala parroquial Mn. Vinyeta, reunió de pares/mares dels infants de 2n de catequesi.

Dissabte 9. Trobada dels Animadors de la Litúrgia, recés, contes de Santa Maria, missa amb joves… (vegeu notícies).

Diumenge 10. Diumenge XXXII del temps de durant l’any. Jornada de Germanor, col·lecta per al fons comú diocesà. Excursió amb famílies (vegeu notícia).